Search
Close this search box.

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12).

Koroško-šaleški derbi se je končal z delitvijo plena. Domači so na začetku drugega polčasa vodili tudi za pet golov, a je bil zaključek dvoboja ves čas izenačen. Tudi v zadnji minuti ekip ni bilo moč ločiti, potem ko je vodstvo Slovenjgradčanov z golom sedem sekund pred koncem izničil Ibrahim Haseljić.

Varovanci Zorana Jovičića zdaj na drugem mestu za točko zaostajajo za vodilnim Trimom iz Trebnjega, medtem ko Slovenj Gradec s šestimi osvojenimi točkami ostaja v spodnjem domu lestvice na 11. mestu.

Čvrst, na trenutke tudi grob, in izenačen obračun sta v prvem polčasu zaznamovala predvsem zelo razpoložena Rok Cvetko in Tilen Leben. Prvi je dosegel osem od 15 golov koroške zasedbe, Leben je v pravih trenutkih zbiral obrambe, posledično pa so domači na veliki odmor odšli s prednostjo treh golov (15:12).

Favorizirani Velenjčani so imeli tudi na začetku drugega polčasa težave z razpoloženimi Slovenjgradčani, ki so v 35. minuti prek Vida Levca povedli z 18:13. Nato pa je sledil mrk domačih oziroma bolj strnjena igra gostov v obrambi, ki so po delnem izidu 7:0 v vsega devetih minutah obrnili potek dvoboja in povedli za dva gola (20:18).

Varovanci Nenada Maksića se kljub naletu Velenjčanov niso zmedli, večji del drugega polčasa je bil izid izenačen, tudi pred zadnjima dvema minutama, ko je bilo na semaforju 24:24. Po nekaj neuspešnih napadih so Korošci prek Mihe Kotarja zabili za vodstvo pol minute pred koncem, a je na drugi strani Ibrahim Haseljić s krila poskrbel za delitev plena.

Najboljši strelec dvoboja je bil Cvetko, ki pa je vseh osem golov za domače dosegel v prvem polčasu. Pri Velenjčanih je sedem golov zabil Tilen Sokolič, enega manj je dosegel Peter Šiško.

Velenjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Krko, ekipa iz Slovenj Gradca pa v gostovala v Dobovi.

* Športna dvorana Slovenj Gradec, gledalcev 650, sodnika: I. Ivančič, D. Ivančič.
* Slovenj Gradec: Leben, Marković, Smolnikar, Cvetko 8, Milenković, Majcen 5, Štaleker, Levc 5 (1), Šol 3, Kotar 2, Svečko 1, Pandev, Starc, Saleznik, Lampret 1, Jankovski.
* Gorenje Velenje: Skok, Verboten, Taletović, Haseljić 4, Pipp 1, Pajt, Velić 1, Maričić, Drobež, Sokolič 7 (5), Verdinek, Šiško 6, Tajnik, Slatinek Jovičič 4, Mlivić, Predović 2.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2 (1), Gorenje Velenje 7 (5).
* Izključitve: Slovenj Gradec 12, Gorenje Velenje 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Vir: STA in FB Rokometni klub Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
BANDIT
BANDIT
5 mesecev nazaj

Sudije CIGONA sta bla na velenski strani vse vemoPODKUPLJIVA STA BLA AHTITE SE nej vsi vedo za ta dva poscana sudija podkupljena

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12).