Rokometaši Slovenj Gradca 2011 slavili na Gorenjskem

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so na današnji tekmi 24. kroga lige NLB v gosteh premagali Urbanscape Loko z 31:28 (16:12).

* Dvorana Poden, gledalcev 70, sodnika: Gorenc in Košir.
* Urbanscape Loka: Dolenc, Stanojlović, Juričan, Cingesar 3, Jamnik 9 (6), U. Pipp 4 (1), Mali 2, Bergant, Damjanović 2, Nikolić 3, M. Jesenko 4, Šilc 1, Belič-Pfajfar, Derlink.
* Slovenj Gradec 2011: Petrič, Dobaj, Krajnc, Grobelnik, Cvetko 8 (2), Bulovič 1, Banfro, Jezernik, Levc, Šol 6, Kotar 4, Lesjak, Golčar 1, Kleč 3, Komar, Štumpfl 8, Jankovskyi.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 10 (7), Slovenj Gradec 2011 4 (2).
* Izključitve: Urbanscape Loka 10, Slovenj Gradec 2011 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Zasedba iz Slovenj Gradca je osvojila obe točki na Gorenjskem in se utrdila v zgornji polovici razpredelnice, kjer je tudi osmoljenka današnje medsebojne tekme.

VIDEO: Po izjemno napeti tekmi in pomembni zmagi je misli strnil mladi Matic Petrič, ki je zaradi poškodbe vratarja Gašperja Dobaja stopil med vratnici in svoje delo opravil več kot z odliko.

Prva polovica tekme je minila v znamenju Korošcev, ki so od desete minute naprej prevzeli nadzor na igrišču. Po golu Mihe Kotarja so si v 24. minuti prvič na dvoboju priigrali štiri zadetke prednosti (13:9), to razliko so ohranili tudi ob odhodu na veliki odmor, ko je za 16:12 zadel Rok Cvetko.

V drugi polovici tekme so izbranci domačega trenerja Gregorja Cvijića skušali tekmo postaviti na glavo, a Korošci so pravočasno dosegali gole in vseskozi imeli prednost dveh do treh zadetkov, takšna razlika je ostala tudi na koncu dvoboja.

V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Cvetko in Uroš Štumpfl, ki sta dosegla po osem golov, v domači pa Grega Jamnik z devetimi zadetki.

Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, ekipa iz Slovenj Gradca pa v Trebnjem.