Search
Close this search box.

Rokometaši RK Slovenj Gradec premagali Dobovo

Rokometaši Slovenj Gradca so včeraj na tekmi 10. Kroga 1. Nlb Leasing lige premagali Dobovo s 27 proti 22. 

Na derbiju spodnjega dela lestvice so tako dosegli zelo pomembno zmago. Z njo so se na lestvici zavihteli na deseto mesto. Gostje iz Dobove so se izkazali za zelo žilavega nasprotnika in zmaga ježkov je bila veliko težje priborjena, kot bi lahko sklepali po končnem rezultatu. V prvem polčasu smo bili priča zelo dobri igri v obrambi na obeh straneh, saj sta ekipi le stežka dosegali zadetke. V 15. minuti je bil rezultat tako 4 : 4. Ježki so nato sicer povedli z 9 : 5 a so jih gostje do konca polčasa ujeli in na odmor sta ekipi odšli izenačeni. Rezultat pa 10 : 10.

Podobno igro smo spremljali do 50. minute, ko je bil rezultat pri 19 : 19 še zadnjič izenačen. V zadnjem delu tekme pa so Slovenjgradčani vendarle uspeli streti odpor gostov in doseči prvo letošnjo zmago v domači dvorani. Končalo se je, kot rečeno, s 27 : 22. Pri zmagovalcih je bil strelsko najbolj razpoložen Jaka Malus, ki je zadel enajstkrat, Tadej Kobold in Vid Levc pa sta bila uspešna po štirikrat. Za ekipo Dobove sta Izidor Hotko in Adam Seferovič zadela po petkrat.

Slovenjgradčani so na devetih tekmah zbrali pet točk, kar jih uvršča na deseto mesto prvenstvene lestvice. Vodijo Celjani pred Velenjčani in Ormožani.

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca so včeraj na tekmi 10. Kroga 1. Nlb Leasing lige premagali Dobovo s 27 proti 22.