Search
Close this search box.

Rokometaši iz Posavja pošteno namučili Korošce, ki so na koncu prišli do prvega para točk v tej sezoni

Rokometaši Slovenj Gradca so na današnji tekmi 1. kroga lige NLB premagali Krško s 37:32 (16:20).

* Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Kikel in Zupan.
* Slovenj Gradec: Husejnović, Dobaj, Cvetko 9, Bulovič 1, Velić, Levc 1, Šol 5, Svečko, Lesjak 1, Eskeričić 7 (4), Starc, Komar, Pelko, Lampret, Štumpfl 13, Jankovski.
* Krško: Logar, Žitković, Kozole, Škafar, Sintič 9 (2), Sobotič 5, Romih 3 (1), Baznik 1, Resnik, Košir 3, Novak 3, Sarajlić 1, Glaser 5 (5), Švalj 1, Šibanc 1.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 4 (4), Krško 10 (8).
* Izključitve: Slovenj Gradec 8, Krško 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Na Koroškem je bil danes dvojni rokometni program. Po zmagi Velenjčanov nad Ribničani so do prvega para točk v tej sezoni prišli tudi Slovenjgradčani, ki so šele v končnici tekme stri odpor novincev na prvoligaški sceni iz Krškega.

Gosti iz Posavja so pošteno namučili Korošce, ki so v prvem polčasu prikazali slabo predstavo v vseh smereh, predvsem pa v obrambi, ko so prejeli kar dvajset golov.

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so se v nadaljevanju le prebudili in dokaj hitro izenačili na 22:22, po izenačenem obdobju pa so sijajno zaigrali v prelomnih trenutkih dvoboja. Pri zadnjem izenačenju na tekmi (28:28) so naredili delni izid 5:0, povedli s 33:28 ter nagnili tehtnico na svojo stran.

V domači zasedbi so blesteli Uroš Štumpfl s 13, Rok Cvetko z devetimi in Kristian Eskeričić s sedmimi goli, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Marko Sintič z devetimi zadetki.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo konec prihodnjega tedna doma igrala dve tekmi v evropskem pokalu proti izraelskemu Maccabiju iz Rishona Le Ziona. V naslednjem krogu bo po programu gostila Krko, ekipa iz Krškega pa trebanjski Trimo.

Dogodki

Rokometaši Slovenj Gradca so na današnji tekmi 1. kroga lige NLB premagali Krško s 37:32 (16:20).