Rokometaši iz dežele suhe robe po hudem in ogorčenem boju dosegli deseto zmago. Korošci ostajajo v zgornji polovici razpredelnice

Rokometaši Rika Ribnice so na današnji zaostali tekmi 13. kroga lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec 2011 s 30:26 (16:12).
IMG_2165

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Nahtigal in Kavalar.
* Slovenj Gradec 2011: Dobaj, Soldo, Petrič, Grobelnik 2, Cvetko 4 (3), Bulović 1, Banfro 2, Levc 3, Šol 1, Živković 5 (1), Lesjak, Milenković 4, Lampret, Štumpfl 3, Ošlak 1, Jankovski.
* Riko Ribnica: Bojić, Glavan, Klarič, Strmljan 5, Horvat 3, Gorenc, Eskeričić 8, Đekić, Žagar 1, Knavs 6, Miličević 2, Pahulje, B. Nosan, Pucelj 2, M. Nosan, Setnikar 3 (1).
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 5 (4), Riko Ribnica 2 (1).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 6, Riko Ribnica 12 minut.
* Rdeči karton: Živković (48.).

Rokometaši iz dežele suhe robe so po hudem in ogorčenem boju dosegli deseto zmago v tej sezoni in se zavihteli na četrto mesto, osmoljenci današnje tekme iz Slovenj Gradca pa navzlic osmemu porazu ostajajo v zgornji polovici razpredelnice.

Izbranci gostujočega trenerja Gregorja Cvijića so si po zelo učinkoviti predstavi v končnici prvega in samem začetku drugega polčasa priigrali že pet golov prednosti (17:12). A Korošci se niso predali, z veliko boljšo predstavo v obeh smereh so po golu Vida Levca v 40. minuti izid izenačili na 18:18.

Do konca tekme se je v Slovenj Gradcu odvijal neizprosen boj za vsako žogo. V prelomnih trenutkih na trenutke zelo iskrivega dvoboja so bili bolj zbrani in preudarni gosti iz Ribnice, ki so med 52. in 55. minuto naredili delni izid 3:0 in povedli s 26:23, prednost pa ubranili do konca tekme.

V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Kristian Eskeričić z osmimi goli, v domači pa Nemanja Živković s petimi zadetki.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo na naslednji tekmi gostila Maribor Branik, ribniška pa bo gostovala v Kopru.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.