Search
Close this search box.

Rok Ažnoh na mladinskem svetovnem prvenstvu dvakrat na zmagovalnem odru

Korošec Rok Ažnoh je na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju osvojil dve kolajni, srebrno in zlato.

Na Norveškem v Narviku se je v soboto, 7. 3. 2020, s smukaško tekmo začelo mladinsko svetovno prvenstvo. Že prvi dan tekmovanja je za izjemen uspeh poskrbel Rok Ažnoh, ki je v kategoriji U18 prismučal do srebrne medalje.

V kategoriji U18 si je Ažnoh, je član smučarskega kluba Maribor Branik zaostal samo za Avstrijcem Lukasom Broschekom. V absolutni mladinski konkurenci je Ažnoh s časom 1:03.77 sicer zasedel 20. mesto. Poleg Ažnoha je je nastopil tudi Nejc Naraločnik, ki je v absolutni mladinski konkurenci postavil 14. čas (1:03.46). Svetovni prvak je postal Švicar Alexis Monney, ki je od starta do cilja potreboval 1:02.38.

Na nedeljski tekmi pa je Ažnoh uspeh še izboljšal, v kategoriji U18 v superveleslalomu je namreč ugnal vso konkurenco in stopil na najvišjo stopničko.

Po včerajšnjem smuku sta bila danes na sporedu superveleslaloma v ženski in moški konkurenci. Nov velik uspeh je po podatkih Smučarske zveze Slovenije uspel Ažnohu, ki je bil najhitrejši v kategoriji U18, skupno pa je postavil 27. čas tekmovanja. V slovenski reprezentanci je bil boljši od njega Nejc Naraločnik, ki je bil 12. Mladinski svetovni prvak pa je postal Stefan Rieser iz Avstrije. Borut Božič je postavil 34. čas tekmovanja, Matrin Križaj pa je imel 39. čas v absolutni konkurenci, v kategoriji U18 pa je s četrtim mestom dopolnil uspeh Ažnoha.

V ženski konkurenci je dobro nastopila Neja Dvornik, ki je postavila 17. čas tekmovanja. Na 26. mesto se je uvrstila Lina Knific, 29. pa je bila Rebeka Oblak, Nika Tomšič je žal odstopila. Tudi pri dekletih je šel naslov k severnim sosedom in sicer po zaslugi Magdalene Egger, ki je ugnala vso konkurenco.

Pri tem naj še omenimo, da je bil Ažnoh srebrn že na mladinskih olimpijskih igrah, ki so potekale januarja v Lozani v Švici, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Vir: Smučarska zveza Slovenije

Dogodki