Search
Close this search box.

Rok Ažnoh je postal svetovni mladinski prvak v smuku. Koroška spet poka od ponosa

S številko 13 je enostavno drvel po progi in v cilju uro ustavil s časom 55,06, kar se je na koncu izkazalo za daleč najboljši čas tekmovanja.

Mladinsko svetovno prvenstvo v St. Antonu se je za Slovence začelo fantastično. Rok Ažnoh je namreč v prvi disciplini, v smuku, postal svetovni mladinski prvak. Vse tekmece je premagal prepričljivo, Francoz Alban Elezi Cannaferina je zaostal točno pol sekunde, Švicar Livio Hiltbrand na tretjem mestu pa 82 stotink sekunde.

Rok Ažnoh je v St. Anton pripotoval z odlično popotnico. Spadal je v vlogo favorita, na dan tekme na mladinskem svetovnem prvenstvu pa je bil naravnost izjemen. Od starta do cilja mu je uspela izjemna vožnja.

Ažnoh je prvega zasledovalca za seboj pustil natanko pol sekunde. Srebro je pripadlo Francozu Albanu Elezi Cannaferina. Tretji je bil Švicar Livio Hiltbrand, ki je za slovenskim šampionom zaostal 82 stotink. Nastopil je še en Slovenec. Nejc Zidarn je z zaostankom tri sekunde in tri desetinke dosegel 40. čas tekmovanja med 52. smučarji na startu.

Velik bravo in iskrene čestitke.

Vir: Občina Ravne na Koroškem, STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
dare
dare
1 leto nazaj

ČESTITKE NAŠEMU “KOROŠCU”
AŽNOHU🍀👍🍀
“ZOPET DOKAZALI HOLOBU IN PROPADAJOČI VLADI”
JANKOVIĆU, NATAŠI PIRC, KUČANU IN musarju.
SLOVENSKI MAFIJI, KATERA IZVAJA
“NELIGITIMNE VOLITVE”!!!
natese pirc PO SVETU SPLOH NE PRIZNAJO ZA NOVO PREDSEDNICO?!!!

S številko 13 je enostavno drvel po progi in v cilju uro ustavil s časom 55,06, kar se je na koncu izkazalo za daleč najboljši čas tekmovanja.