Search
Close this search box.

RK Slovenj Gradec ostaja v 1.B DRL

Iz Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 so sporočili, da ostajajo v 1.B DRL ligi. 1. ligo si namreč želijo izboriti na igrišču.

Po temeljitem razmisleku in preučitvi vseh možnosti, so v RK Slovenj Gradec 2011 sprejeli odločitev, da ne boto sprejeli povabila za igranje v 1. slovenski rokometni ligi in da s tekmovanjem nadaljujejo v 1.B državni rokometni ligi.

Slovenj Gradec je mesto z dolgo rokometno tradicijo. V preteklih dneh se je ponovno veliko govorilo o rokometu. Kljub veliki želji navijačev, podpornikov, igralcev in vodstva kluba, j e prevladala težka a razumna odločitev: “Nadaljujemo s tekmovanjem v 1.B DRL in s tem s postopnim in načrtovanim razvojem kluba.”

Ker so v Krškem, ki je naslednje v vrsti za vstop v 1. rokometno ligo, izpolnjeni vsi pogoji da se igra prvoligaški rokomet, menimo, da si zaslužijo prednost. Velika škoda bi bila, da bi mi, zaradi prevelikih ambicij, ogrozili obstoj kluba, katerega glavno vodilo je delovanje na trdnih in realnih temeljih. V mlajših selekcijah imamo veliko talentiranih igralcev za katere verjamemo, da bodo v prihodnosti nosilci igre naše članske ekipe, da so se sposobni prebiti tudi do članske reprezentance in zato nikakor ne želimo ogroziti njihovega razvoja.

Vodstvo kluba je vložilo veliko truda v iskanje morebitnega generalnega pokrovitelja, a kljub določenim obljubam zagotovila, na podlagi katerega bi si upali prestopiti prag 1. DRL niso dobili. Razumevanja ni bilo niti s strani Mestne občine Slovenj Gradec, katere prispevek ne zadošča niti za pokritje stroškov delovanja dveh najmlajših selekcij v klubu.

“Na tem mestu se za podporo iskreno zahvaljujemo vsem pokroviteljem, donatorjem, staršem, prostovoljcem in ostalim podpornikom, brez katerih bi bilo delovanje kluba praktično nemogoče. Zahvaljujemo se tudi našim zvestim navijačem Orlom in jim obljubljamo, da bomo kmalu tam kjer si vsi želimo.”

Glede na vse okoliščine so v klubu ugotovili, da v tem trenutku obstaja enostavno preveč ovir za korektno nastopanje v 1. SRL. V prihajajoči sezoni želijo klub pripraviti na nastopanje v najmočnejši rokometni ligi pri nas, tako na igralskem, organizacijskem in finančnem področju. Njihov cilj je, da se bo v sezoni 2014/2015, ko v Slovenj Gradcu praznujemo 60 let igranja rokometa, pri nas zopet igral prvoligaški rokomet.

Pripravil: Bojan Gros, Aleš Uršej

 

Dogodki

Iz Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 so sporočili, da ostajajo v 1.B DRL ligi. 1. ligo si namreč želijo izboriti na igrišču.