Razstava Dan slovenskega športa na ogled tudi v Slovenj Gradcu (FOTO)

Športna zveza Slovenj Gradec in regionalna pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije je v goste prevzela razstavo, posvečeno nacionalnemu prazniku, Dnevu slovenskega športa. Razstavo, ki so jo na ogled javnosti postavili v preddverju športne dvorane, so svečano odprli včeraj ob 12. uri, spregovorili pa sta ob tem tudi podžupanja MOSG Martina Šisernik in mag. Mojca Verhovnik, predsednica Športne zveze Slovenj Gradec.

23. septembra lani, na dan praznika, je bila razstava premierno odprta pred Predsedniško palačo v Ljubljani.
Svoje poslanstvo bo nadaljevala po vsej Sloveniji, saj bo s pomočjo petnajstih regijskih pisarn OKS-ZŠZ obiskala vse dele naše dežele.

“Razstava ima pet vsebinskih sklopov – kratek pregled nekaterih zgodovinskih okoliščin in dogodkov ter osebnosti, ki so pomembno prispevale k temu, da se danes uvrščamo med ene izmed redkih narodov v svetu, ki so prepoznali vlogo športa pri ohranjanju svoje samobitnosti. Kljub prostorski omejenosti omogoča vsebinski uvid v temelje, iz katerih je danes zraslo mogočno in čvrsto drevo slovenskega športa, ki ga s ponosom negujemo vsi ter po svojih močeh prispevamo k rasti in uživamo v njegovih plodovih,” so zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

Na odprtju razstave sta obe govornici poudarili pomen športa na nacionalnem in lokalnem nivoju ter izpostavili tudi napore lokalne skupnosti pri promociji športa in rekreacije ter zagotavljanja športne infrastrukture. Kot je dejala podžupanja Martina Šisernik, pa je »razstava pomnik zgodovinskih dosežkov slovenskega športa, hkrati pa tudi opomnik sedanjim generacijam, da se moramo zgledovati po športnikih, ki jih sicer zaznamuje tekmovalnost, a vrednote, ki jih gojijo tiste, ki nam bodo mogoče pomagale, da tudi iz teh neobičajnih razmer odkorakamo kot zmagovalci.«

Razstava bo v Slovenj Gradcu na ogled do konca meseca januarja, nato pa se seli v Ljubljano in nato naprej po Sloveniji. Pot bo sklenila 27. TAFISA svetovnem kongresu, ki bo potekal med 8. in 12. junijem v Portorožu, najpomembnejšem in največjem mednarodnem dogodku na področju športa za vse, ki ga je doslej gostila Slovenija.

Vir: MO Slovenj Gradec, Športna zveza Velenje