Search
Close this search box.

Ravne bodo gostile plavalni miting

Koronakriza je dodobra premešala športne koledarje. Plavalci so letos ostali brez velikega tekmovanja, zato bodo sezono reševali z veliko nagrado Slovenije in morebitnimi nastopi v svetovnem pokalu, ki so še vedno v koledarju Mednarodne plavalne zveze.

Poletna izziva pred počitnicami bosta miting v Radovljici, ki bo na sporedu 11. in 12. julija, ter miting na Ravnah na Koroškem 1. in 2. avgusta.

“Najbolj pomembno je, da smo pred poletjem našli dva cilja, za katera bodo trenirali predvsem mlajši, za starejše pa bosta pomemben test po več kot dveh mesecih plavalnega premora, saj so bili bazeni zaprti. Odločili smo se, da poletni premor letos ne bo dolg in že septembra nas nato čaka nadaljevanje velike nagrade v Ljubljani in Kranju,” je o spremenjenem domačem koledarju povedal selektor Gorazd Podržavnik.

Ta letos računa, da bodo tekmovalci dobro pripravljeni oktobra. “To bo mesec naših tekem. Takrat načrtujemo državno prvenstvo, teden pred tem in teden dni kasneje pa bomo z najboljšimi nastopili tudi na svetovnih pokalih v Berlinu in Budimpešti, če bodo tekme seveda ostale v koledarju.”

Letos najboljšim res manjka cilj, zato pa Podržavnik dodaja, da bo koronakriza ponudila priložnost predvsem mlajšim, da leta 2021 najdejo pot med najboljše in prehod v člansko reprezentanco. “Pridobili so leto in pol treninga. Vse letošnje tekme so prestavljene v leto 2021, kar pomeni, da bomo maja začeli z evropskim prvenstvom, poleti bodo na vrsti olimpijske igre, novembra in decembra pa potem evropsko in svetovno prvenstvo v kratkih bazenih.”

Kot pravi, bo priložnosti prihodnje leto res veliko. “Vedeti je tudi treba, da bo zaradi zgoščenega koledarja zanesljivo kdo katero od tekem izpustil in se bo zato lažje pokazati v najboljši luči. Za nameček bo sezona tudi olimpijska in nekateri bodo po tej tekmi tudi sklenili kariero. Zaradi vsega tega, bo naslednje leto priložnost za vse.”

Poudarja, da ve, kako težka je vrnitev v plavanju, potem ko so bili športniki dva meseca brez vode. A prava pot so po njegovem le vztrajanje, pozitivna energija in delavnost. To bo skušal konec tedna potrditi tudi selektor sam, ko se bo skupaj s trenerskima prijateljema iz Kranja Luko Berdajsom in Ronijem Pikcem, nekdanjim predsednikom ravenskega kluba in Plavalne zveze Slovenije Miranom Kosom, skakalcem Robertom Kranjcem in drugimi podal na 364 km dolgo kolesarsko pot od Hodoša do Pirana s kar 4000 metri višinske razlike.

Dogodki