Search
Close this search box.

Ravenski mladinci postali državni prvaki, mladinke pa državne podprvakinje v namiznem tenisu

Ta konec tedna je v Kidričevem potekalo ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke v namiznem tenisu, ki sta se ga med drugimi udeležili tudi moška in ženska ekipa NTK Fužinar Interdiskont.

V soboto sta obe, tako moška kot tudi ženska ekipa ostali brez poraza in se uvrstili v nedeljski del tekmovanja.

Za moško ekipo Fužinarja so pod vodstvom trenerja Jureta Dretnika nastopali Aljaž Godec, Žiga Kristijan Žigon in Leon Veronik. Fantje so ostali brez poraza in postali ekipni mladinski državni prvaki Slovenije. Tako so postali 3-kratni zaporedni državni prvaki, saj so bili prvi že v sezoni 2018/2019 in 2019/2020. Drugo mesto je dosegla prva ekipa NTK Savinje, tretje pa NTK Kema.

Ženska ekipa Fužinarja, ki so jo sestavljale Nuša Kadiš, Polona Horvat, Nika Pandev in Urša Večko, je pod vodstvom trenerja Darka Jamška dosegla drugo mesto. Prvakinje so postale mladinke NTK Letrike, tretje mesto pa je dosegla NTK Kema.

“Kako bogata je zgodovina osvojenih naslovov državnih prvakov našega kluba pove podatek, da so od davnega leta 1957/1958, ko so naslove državnih prvakov osvojili Valter Grabner pri pionirjih, Joža Vavče pri mladinkah in dvojica Joža Vavče / Ivanka Petrač pri mladinkah dvojice, do sezone 1990/1991 osvojili 64 naslovov državnega prvaka, zatem je za osvojeni naslov (od sezone 2000/2001) že 102. naslov oziroma jih imamo sedaj skupaj 166,” so ob ponovnem slavju še dodali pri Fužinarju.

Pri tem naj še spomnimo, da ste vabljeni na ogled 3. tekme polfinala ligaškega tekmovanja Slovenske namiznoteniške lige za moške med ekipama NTK Fužinar in ŽNTK Maribor. Dvoboj bo potekal na Ravnah, 15. junija 2021. z začetkom ob 18. uri.

Poraženec bo osvojil 3. mesto, zmagovalec pa se bo pomeril z ekipo ŠD SU iz Novega mesta, ki je že prvi polfinalist za naslov državnega ligaškega prvaka 2020 – 2021. Zagotovljen bo spletni prenos na YouTube (v Googlu se vtipka YouTube/ntk fužinar).

Vir: NTK Fužinar Interdiskont

Dogodki

Ta konec tedna je v Kidričevem potekalo ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke v namiznem tenisu, ki sta se ga med drugimi udeležili tudi moška in ženska ekipa NTK Fužinar Interdiskont.