Search
Close this search box.

Ravenčan Žiga Kristijan Žigon trikratni državni prvak, uspešni tudi ostali Korošci

V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v dvorani OŠ Livada v Izoli potekalo letošnje državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in v dvojicah.

V soboto, 12. 9. 2020, in v nedeljo, 13. 9. 2020, se je v Izoli odvilo državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke. Tekmovanja so se udeležili tudi igralci NTK Fužinar Interdiskont, ki so posegli po najvišjih mestih. “Vikend je bil zelo uspešen, saj smo pobrali kar 8 pokalov in 3 državne naslove,” so sporočili iz NTK Fužinar Interdiskont.

Največ razloga za zadovoljstvo sta imela Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki sta pršila do svojega prvega naslova državnega prvaka v mladinski kategoriji. Do svojega prvega naslova sta med dvojicami prišli tudi Sara Tokič (Letrika) in Blažka Harkai (Kema), medtem ko je Žigon s klubskim soigralcem Leonom Veronikom slavil tudi med dvojicami. Svojo odlično formo je Žigon potrdil tudi med mešanimi dvojicami, kjer je bil najboljši s Taro Kobetič (Mengeš).

Pri mladinkah posamezno sta se Urša Večko in Nika Pandev uvrstili iz skupine in tako bili med 24. Po uvrstitvi iz skupin kot prvo uvrščeni sta se v klubskem derbiju pomerili Nuša Kadiš in Polona Horvat. Zmagala je Nuša Kadiš in se tako uvrstila med 8, Polona Horvat pa med 16.

Pri mladincih se je Leon Veronik uvrstil med 16, Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon pa sta se pomerila v samem finalu.

Žiga K. Žigon si je priboril naslov mladinskega državnega prvaka za sezono 2019/2020.

Razpoloženi Ravenčan Žiga K. Žigon je že v predtekmovanju napovedal boj za naslov državnega prvaka, v prvem krogu je bil prost, na poti do finala pa je v drugem krogu premagal Davida Kneja (B2), v četrtfinalu Nina Šegulo (Kema), ki mu je tudi edini odvzel niz in v polfinalu Aljaža Goltnika (Mengeš). V klubskem finalnem obračunu je bil Žigon boljši še od Aljaža Godca, ki ga je premagal s 4:0 (7, 6, 0,8).

Nekoliko težjo pot do finala je imel Godec, ki je bil v prvem krogu prav tako prost, nato je bil brez izgubljenega niza boljši od Petra Zlodeja (Vesna) in Brina Vovka Petrovskega, v četrtfinalu pa je s 4:1 premagal še Mitjo Zavca (Mengeš). Tudi najboljši slovenski kadet, Miha Podobnik (Logatec), mu je v polfinalu odvzel niz, v finalu pa je, kot rečeno, moral priznati premoč Žigona. Tretje mesto sta si delila Aljaž Goltnik in Miha Podobnik.

Pri mešanih dvojicah sta se Urša Večko in Jan Šobar (Mengeš) uvrstila med 32. Aljaž Godec in Nuša Kadiš sta se uvrstila med 16. Tudi Nika Pandev in Leon Veronik sta bila med 16, saj sta za med 8 izgubila proti Poloni Horvat in Domnu Zupančiču (ŠD SU), ki sta nato izgubila proti Žigi K. Žigonu in Tari Kobetič (Mengeš) za v pol finale.

Žiga K. Žigon in Tara Kobetič (Mengeš) sta uspešno prišla do finala in tudi zmagala ter pridobila naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah za sezono 2019/2020.

Žigon, ki je s Taro Kobetič v finalu s 3:2 (-8, 1, 9, -6, 9) premagal Mihaela Kocjančiča in Tjašo Novak (oba Kajuh Slovan), je osvojil še eno medaljo. V polfinalu sta bila Žigon in Kobetičeva boljša od Domna Zupančiča (ŠD SU) in Polone Horvat (Inter Diskont), medtem ko sta Kocjančič in Novakova v polfinalu ugnala Nina Šegulo in Ano Kovačec (oba Kema).

Pri ženslih dvojicah so se Urša Večko in Eva Šobar (Mengeš) ter Nika Pandev in Lana Slatinšek (ŠD SU) uvrstile med 16, Nuša Kadiš in Polona Horvat pa sta bili drugi saj sta v finalu izgubili proti Blažki Harkai (Kema) in Sari Tokič (Letrika). Pri moških dvojicah sta se Aljaž Godec in Domen Zupančič (ŠD SU) uvrstila med 4, Žiga K.

Žigon in Leon Veronik pa sta zmagala finale in si priborila naslov državnih prvakov v moških dvojicah za sezono 2019/2020.

Žigon in Veronik sta bila med dvojicami svoj edini niz izgubila v četrtfinalu proti dvojici Oscar Rosc (Savinja) in Filip Kolle (Vesna). Ravenska dvojica je nato v polfinalu brez izgubljenega niza premagala Miho Podobnika in Luko Stražišarja (Rakek), ki sta se morala zadovoljiti s tretjim mestom, tako kot tudi Aljaž Godec in Domen Zupančič (ŠD SU), ki sta v polfinalu morala priznati premoč Juretu Smodišu in Janu Lipiču (oba Kema). V finalu Žigon in Veronik samo potrdila, da sta v Izoli najboljša dvojica, saj sta slavila s 3:0 (4, 6, 4).

Za uspešne tekmovalce in tekmovalke pa so po vrnitvi na Koroško, na Ravnah v POP baru pripravili tudi sprejem.

Iskrene čestitke vse.

Vir: NTK Fužinar Interdiskont, NTZS

V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v dvorani OŠ Livada v Izoli potekalo letošnje državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in v dvojicah.