Search
Close this search box.

“Prvoligaški derbi” v Slovenj Gradcu pripadel Slovanu

V nedeljo sta se na #derbikroga v Slovenj Gradcu pomerila RK Slovenj Gradec 2011 in RD LL Grosist Slovan. V prvem medsebojnem srečanju so Ljubljančani v zadnjih minutah iztržili zmago, ter takrat zelo pomembni 2 točki, enako pa se je zgodilo tudi na Koroškem. 

Oboji so tekmo začeli zelo prepričljivo. Stopnjevali so napetost igre vse do 15. minute prvega polčasa, ko so domači prvič naredili znatno razliko z delnim rezultatom 5:0 (10:7) ter prevzeli vodstvo. Do konca prvega polčasa so se še bolj oddaljili in na premor odšli s prednostjo štirih golov (17:13).

VIDEO: Izjava trenerja Sebastjana Soviča

Izjava trenerja Sebastjana Soviča po odigranem 21. krogu tekmovanja

Izjava domačega stratega Sebastjana Soviča, po porazu na #derbikroga proti Ljubljanskemu Slovanu.Glave gor, gremo novim uspehom na proti! ✊💪#rkslovenjgradec2011 #večkot60let #bojevnikizamestomiru

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Ponedeljek, 25. marec 2019

V drugem polčasu pa je gostujoča ekipa na parketu pokazala čisto drugačno igro v primerjavi s prvim. Kljub temu da so domačini vodili za 5, se gostje niso predali. Zmanjšali so zaostanek in 20 minut pred koncem celo povedli. Do konca tekme so igrali trdo v obrambi in učinkovito v napadu, zato so enostavno bili pretrd oreh za Slovenjgradčane. Tekma se je končala z nesrečnim izidom za domače z 31:32 v korist gostov iz Ljubljane.

Pri domačih je največ zadetkov prispeval Kenan Pajt (9), Rok Cvetko je zadel 6 krat, Žan Šol pa 5 krat.

S tem porazom so bojevniki izničili skoraj vso prednost, ki so si jo prigarali čez zadnjih par tekem in trenutno vodijo pred Izolo le za točko. Na tretjem mestu se je znašla ekipa Krškega, sledi pa ji Ljubljanski Slovan.

Besedilo: Žiga Bulovič

Dogodki