Search
Close this search box.

Prvi tekmec “bronastih pobov” – slovenske odbojkarske reprezentance bo Tunizija

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo jutri odprla kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

V Tokiu se bo ob 3. uri po slovenskem času pomerila z reprezentanco Tunizije, ki je na papirju eden od slabših tekmecev, tako da izbrancem Gheorgheja Cretuja ne bi smela predstavljati večjih težav.

Mariborčan, slovenski sprejemalec Rok Možič je ob tem dejal: »Vlogo favorita moramo potrditi na igrišču, igrati zbrano od začetka do konca. V tem primeru ugoden rezultat ne bi smel izostati!«

Tako kot Slovenija je tudi Tunizija septembra igrala na celinskem prvenstvu. Medtem ko so Slovenci na evropskem zasedli odlično tretje mesto, so bili Tunizijci na afriškem peti, potem ko so izgubili četrtfinalni obračun proti Kamerunu, ki je na koncu zasedel četrto mesto (v finalu je Egipt premagal Alžirijo), s Slovenijo pa se je pred prvenstvom meril na pripravljalnem turnirju v Mariboru, kjer je bila Slovenija z rezervno postavo boljša s 3:2.

Spomnimo: Slovenski odbojkarji so se vrnili na treninge za glavni cilj sezone le štiri dneve po osvojitvi bronaste kolajne na evropskem prvenstvu v Rimu. Pred njo je namreč glavni cilj sezone, kvalifikacijski turnir v Tokiu za nastop na olimpijskih igrah.

Varovanci Gheorgeja Cretuja si tako skušajo v družbi Egipta, Tunizije, Turčije, Finske, Srbije, ZDA in Japonske priboriti neposredno vstopnico za Pariz. Zgolj trije dnevi odmora, ki sta jih tudi naša poba Klemen Čebulj in Tine Urnaut, ob mnogih čestitkah izjemnega brona skušala izkoristiti za nekaj potrebnega počitka, so na domače Ravne, časovni stiski navkljub, pripeljali Tineta Urnauta.

Mi smo sončen dan izkoristili za druženje in super športno zgodbo, ki se je veselimo in o kateri vam več zaupamo v prihodnje,” so zapisali na Občini Ravne.

Celotni ekipi v sestavi: sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern in Rok Bračko, korektor Nik Mujanović, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Danijel Koncilja ter prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman – kličemo – mi smo z vami in navijamo!

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo jutri odprla kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.