Search
Close this search box.

Prva točka ŽNK Slovenj Gradec

FOTO: Bojan Gros

Pa smo le dočakali, prvo točko ženskega nogometnega kluba Slovenj Gradec v sezoni 2012/13!

Športni park Dravograd je bil prizorišče tekme spodnjega dela lestvice, Slovenjgradčanke, ki so zadnje na lestvici so gostile novomeško Krko, ki je na lestvici na 7.mestu, in prišle do prve točke.
Tekmo, ki jo je sodila priznana sodnica Tanja Subotič je spremljal močan veter in sneženje.

Krka je povedla v 22.minuti, ko je zadela Karmen Kuhar, Slovenjgradčanke pa so izenačile v 30.minuti, ko je z lobom zadela Nina Poberžnik.

Slovenjgradčanke so nastopile v postavi: Markovič, Mirtič, Ješovnik, Poberžnik, Čagran, Pušnik, Andrejc, Kašnik, Goričan, Primec, Syla, na klopi so na svojo priložnost čakale Lužnik, Merkač in Vukovac.

Tekmo so bolje začele igralke Krke, v 13. minuti uprizorile prodor po desni strani, zaključile s strelom a je bila vratarka Markovičeva na mestu, iz 20 metrov je sledil strel dve minuti kasneje, žoga je zletela mimo desne vratnice.

V 23.minuti pa so igralke v zelenih dresih povedle, Novomeščanke so odvzele žogo na sredini igrišča in uprizorile protinapad, ki ga je uspešno zaključila Karmen Kuhar.

V 25. minuti prva priložnost za Slovenj Gradec, Eva Mirtič je poizkusila s prostega strela z roba kazenskega prostora, žoga je zletela čez gol. V 29.minuti so poslale igralke Krke predložek v kazenski prostor, a na drugi vratnici ni bilo nobene, ki bi žogo potisnila v mrežo.

Po pol ure igre pa veselje na domači klopi, Nina Poberžnik je presenetila gostujočo vratarko Ziličevo, izkušeno vratarko je premagala z lobom z 20 metrov.

A zadetek domačih, Krke ni zmedel, sledile sta dve priložnosti Krke, a je vedno pred gostujočo napadalko posredovala domača vratarka Mirjana Markovič.
V 45.minuti si je domača igralka Staša Čagran zaradi prekrška prislužila rumeni karton.

Če se je prvi polčas odvijal večino igralnega časa na sredini igrišča, je drugi polčas prinesel zelo razgibano igro, bolje so začele igralke v modrih dresih,a ostalo je pri izidu 1:1.

Napako obrambe Slovenj Gradca so skoraj kaznovale Novomeščanke,v 57. minuti so preigrale domačo vratarko, streljale, mnogi so žogo videli že v mreži, a žoga se je skotalila mimo leve vratnice.Po uri igre je porumenela Anja Pušnik,ki je zaustavila prodor Krke.Sledil je poizkus domačink, vratarka na mestu. Odgovorile so gostje, ki so pletle mrežo okoli kazenskega prostora, prišle tudi do strela v 65.minuti, a se izid ni spremenil. Vukovaceva je zamenjala Sylo. V 70. minuti spet nevarnost za gostje, ko so Slovenjgradčanke podale v kazenski prostor, a je bila vratarka hitrejša pred domačo napadalko,že naslednjo minuto je sledil strel Krke iz 20 metrov, Markovičeva na mestu. Na tekmi, ki jo je sodila priznana slovenska sodnica Tanja Subotič, smo videli samo en udarec s kota,ki so ga izvajale igralke Krke. Sledila je  dvojna zamenjava pri Slovenj Gradcu, igro sta zapustili Goričanova in Ješovnikova, dobrih 7 minut igre pa dobili Merkačeva in Lužnikova. Pobrežnikova je v 85.minuti zaradi prekrška nad Novomeščanko, Andrejceva pa je žogo zaustavila z roko, in tudi ona prejela rumeni karton, v 88.minuti. Zadnjo priložnost na tekmi so imele gostje, ki so poizkusile s strelom iz 20 metrov, a ostalo je pri izidu 1:1.

Slovenjgradčanke so v 12.krogu prišle do prve prvenstvene točke, kar je zelo lep uspeh za zelo mlado ekipo, ki prvo sezono igra skupaj.
Naslednjo tekmo bodo igralke ŽNK SLOVENJ GRADEC igrale v Jevnici, tekma bo na velikonočni ponedeljek, domačemu občinstvu pa se bodo zopet predstavile 13. aprila, ko se bodo pomerile proti ŽNK Maribor.

Napisal: Bojan Gros

 

Dogodki

FOTO: Bojan Gros

Pa smo le dočakali, prvo točko ženskega nogometnega kluba Slovenj Gradec v sezoni 2012/13!