Search
Close this search box.

Prleki na Koroškem osvojili zlata vredni točki

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so na današnji tekmi 25. kroga lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec 2011 z 38:34 (23:18).

* Športna dvorana, sodnika: Knez in Smolko
* Slovenj Gradec 2011: Dobaj, Soldo, Petrič, Grobelnik 2, Cvetko 4, Banfro 6, Majcen, Levc 8, Šol 4, Živković 2, Lesjak, Milenković 2, Štumpfl 4, Ošlak 1, Jankovski 1.
* Jeruzalem Ormož: Balent, Skledar, Bogadi 5, Šoštarič, Čudič, Žuran 9, M. Hebar 7 (1), Šulek, Kocbek 7, Niedorfer, Kosi 4 (2), Krabonja 5, Mesarič, Krasnič, Škrinjar 1.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 2 (0), Jeruzalem Ormož 4 (3).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 -, Jeruzalem Ormož 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Prleki so na Koroškem osvojili zlata vredni točki. Po zmagi in porazu Koprčanov v Dobovi so si krog pred koncem dokončno zagotovili četrto mesto v prvoligaški konkurenci, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v Evropi.

Ormožani so imeli v tej sezoni rokometno vročem Slovenj Gradcu od prve do zadnje minute vajeti igre v svojih rokah. Na krilih Roka Žurana, Martina Hebarja Jureta Kocbeka so bili vselej korak pred izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča.

Gostom se je malce zalomilo med 45. in 48. minuto, ko so se jim Korošci približali na gol zaostanka (30:31), nato pa so znova uveljavili svoje izkušnje in v končnici dvoboja s preudarno igro tekmo pripeljali do srečnega konca.

Pri gostih je Žuran dosegel devet, Hebar in Kocbek po sedem golov, pri gostiteljih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Vid Levc z osmimi in Filip Banfro s šestimi zadetki.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v zadnjem krogu gostovala v Ribnici, ormoška pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

Dogodki

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so na današnji tekmi 25. kroga lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec 2011 z 38:34 (23:18).