Search
Close this search box.

Pritožba ekipe Trebnjega do tekme v Slovenj Gradcu: Športni duh ali prazne besede?

V zadnjih dneh je rokometni klub Slovenj Gradec pretresla pritožba ekipe Trebnjega glede zadnje tekme, ki jo je izgubila proti ekipi Slovenj Gradec.

Rokometni klub Slovenj Gradec je na pritožbo ekipe Trebnjega do tekme Slovenj Gradec odzval s naslednjim pojasnilom, ki ga objavljamo v celoti.

Za tiste, ki ste zaman iskali zadnje rezultate tekme na uradni strani Rokometne zveze Slovenije (RZS) in na statističnem portalu, je pomembno pojasnilo, saj so zapisniki izginili tudi iz slednjega.

Po popolnoma zasluženi zmagi belo-modrih, so se člani ekipe Trebnjega odločili za pritožbo, vendar pa ostaja vprašanje, kaj točno jih moti – izvedba tekme, športno vzdušje v dvorani ali pa rezultat same tekme. Zagotovo bodo pristojni znali razjasniti te dvome.

Po pregledu pritožbe se zdi, da je slednja polna floskul. Med drugim so omenjali težave z uradnim napovedovalcem, glasnostjo glasbe, časomerilko in še čim. Kljub temu je treba poudariti, da je tekma javno dostopna, in vsak si jo lahko ogleda, še posebej pa so merilo pravi navijači, ki so bili prisotni na dogodku.

Kot rečeno smo nad pritožno razočarani, saj meče slabo luč na šport nasploh“, sporočajo iz RK Slovenj Gradec.Stanje na lestvici Lige NLB je znano vsem, vendar pa je pomembno opozoriti, da iskanje manjkajočih točk za mizo s pomočjo neutemeljenih obtožb ni v duhu fair playa in lahko osmeši ugled celotnega športa. Kronske prince slovenskega rokometa pozivamo, naj prepoznajo, da se rokomet igra povsod po Sloveniji, ne samo na izbranih lokacijah, in da so tekme, kot je bila ta v soboto, nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi navijačem,” so še dodali belo-modri.

“Čestitke ekipi Trebnjega za doseženo, spoštovanje do vseh navijačev in želja, da se osredotočijo na igro na parketu. V duhu fair playa bi bilo smiselno, da ekipa resno razmisli o umiku pritožbe,” so zaključili svoje pojasnilo rokometaši Slovenj Gradca.

Naj pri tem spomnimo, da je so v tekmi, ki je potekala v soboto, 24. februarja 2024, Rokometaši Slovenj Gradca so v 17. krogu lige NLB doma premagali Trimo iz Trebnjega s 30:29 (15:16).

Besedilo: RK Slovenj Gradec

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
BANDIT
BANDIT
1 mesec nazaj

Trebnje imeli lahko rečem SRBE pa niso uspeli premagati Slovenj gradec v rokometu pa poznam te srbe pa tud kdo jim je sponzor

Kr en77
Kr en77
1 mesec nazaj

Ne vem, kaj vas pri tem moti. Jaz sem bil že na zelo velikih tekmah, pa tako kot je bilo v SG nisem še nikjer doživel.
Vse kar se je tam dogajalo je daleč od vseh pravil in vsega okusnega. Na rezultat se ni nihče pritožil, kolikor vem. Na kar so se pa pritožili je pa čisto res. Glasba preglasna, navijanje posneto, moteče, speaker uf… Glasba se je predvajala med tekmo, kar se nebi smela. Da o casomerilki ne izgubljam besed…
Ni treba toliko gneva zdaj iz vaše strani na klub Trima…
Škoda je, da se najde par slabih izjem, ki mečejo slabo luč na navijace Slovenj Gradca.
Navijači Trima in SG smo se ravno tako druzili na pijaci.

Dogodki

V zadnjih dneh je rokometni klub Slovenj Gradec pretresla pritožba ekipe Trebnjega glede zadnje tekme, ki jo je izgubila proti ekipi Slovenj Gradec.