Pri moških prvaka Zemljak in J. Pokeršnik, pri ženskah Kotnikova in Potokarjeva

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta v Kranju postala nova državna prvaka v odbojki na mivki, pri ženskah pa sta bili najboljši Tjaša Kotnik in Monika Potokar.
GalleryPic__

Zemljak in Pokeršnik, najbolje rangirani slovenski par, sta končno dočakala prvi skupni naslov državnih prvakov, pri tem pa nista izgubila niti niza. V ponovitvi lanskega finala turnirja svetovne serije v Ljubljani sta tokrat z 2:0 (16, 14) premagala takratna zmagovalca in tudi branilca naslova Tadeja Boženka in Vida Jakopina, Boženk je tako ostal brez petega zaporednega naslova, Jakopin pa brez skupno tretjega, prvič je bil najboljši že leta 2010.

Letošnjo sezono smo vsi manj trenirali, zato je bilo na državnem prvenstvu težje igrati, saj nihče od nas ni bil ravno v najboljši formi,” je uvodoma dejal Zemljak.

“V finalu sva bila s soigralcem bolj zbrana in sva posledično tudi igrala boljše od nasprotne ekipe, kar pa ne pomeni, da sta bila Vid in Tadej slaba. Pogoji res niso bili idealni, vendar sva v danem trenutku iz igre izvlekla vse, kar se je dalo. Želela sva ju premakniti na sprejemu, saj je Vid nevaren z drugo žogo. Tudi midva sva se nekajkrat zamajala na sprejemu, vendar sva višje, bolj korekcijske žoge odigrala zelo dobro in to je bil ključ do zmage,” je bil drugega naslova državnega prvaka vesel Zemljak, ki je že pred časom zapustil dvoransko odbojko in se povsem posvetil mivki.

Tretja sta bila Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, v malem finalu sta ugnala največjega talenta slovenske dvoranske odbojke Roka Možiča in njegovega klubskega kolega iz Maribora Alana Košenino.

Kotnikova in Potokarjeva sta v finalu z 2:0 (16, 13) premagali Zalo Špoljarič in Lano Žužek, za Kotnikovo je bil to četrti zaporedni naslov in prvi s Potokarjevo.

“Pričakovali sva zahteven finale in sva se nanj tudi psihično pripravljali, saj sva vedeli, da bosta tekmici precej neugodni, zato sva zato želeli izstopati z vsako točko. Letos je bilo težje doseči naslov, saj je bilo zaradi trenutne neugodne situacije odpovedanih veliko turnirjev. Tako tudi sami nisva vedeli, pri čem sva. Zato sva na začetku turnirja startali počasneje, ampak sva nato z vsako tekmo napredovali in dosegli naslov. Občutki so res fenomenalni,” sta po tekmi povedali zmagovalki.

Preberi še:  Delegacija se je s polaganjem venca poklonila 102. obletnici smrti Franja Malgaja

Tretje mesto sta osvojili Tajda Lovšin in Špela Morgan.

prijavi se

prijavi se v svoj račun