fbpx
.
.

Prevaljčan na mednarodni enduro preizkušnji Trans-Nomad pokoril vso konkurenco (FOTO in VIDEO)

23-letni Vid Peršak (Orbea Enduro Team) s Prevalj je na zahtevni štiridnevni enduro preizkušnji Trans-Nomad, ki se je odvijala na španski strani Pirenejev, slavil tesno zmago pred francosko dvojico.

Vid je za zmago po štirih dneh hitrostnih enduro izzivov skupno potreboval 83 minut in tri sekunde. Drugo mesto je s pičlimi osmimi sekundami zaostanka pripadlo Damienu Otonu (Unior/Devinci Factory Racing) iz Francije, tretji pa je bil še en Francoz Francois Bailly Maitre (Santa Cruz / Race Face) z minuto in 54 sekundami zaostanka za zmagovalcem.

VIDEO: Malo za občutek …

“Štirje dnevi dirkaške avanture v Pirenejih so za mano. Dirkati 18 etap na slepo je nekaj posebnega. Cel teden sem se odlično počutil in večino časa poskušal voziti blizu limita. Damien je bil zagotovo eden izmed razlogov, da sem tako vozil. Noro vzdušje, nori traili in za povrh stati na stopničkah s takimi zvezdami endura je noro!” je navdušen, a obenem razumljivo utrujen za mtb.si po izjemnem uspehu povedal Peršak.

Korošec je skupno vodstvo dirke sicer prevzel tretji dan tekmovanja, ko je lanski podprvak EWS Oton, povratnik po hudi poškodbi hrbta, ki jo je staknil marca letos, nekoliko popustil, sam pa je samo še dodatno pritisnil na plin. Drugi član ekipe Orbea Enduro Team, pod okriljem katere nastopa tudi Peršak, Španec Gabriel Torralba, je končal na skupnem četrtem mestu.

1. mesto: Vid Peršak / SLO (Orbea Enduro Team)
2. mesto:
Damien Oton / FRA (Unior/Devinci Factory Racing)
3. mesto:
Francois Bailly Maitre / FRA (Santa Cruz / Race Face)

Vir: mtb.si

Dogodki

januar 2020
Trenutno ni dogodkov.

Zadnja obvestila

Close Menu