Pregled leta: Koroški judoisti v preteklem letu osvojili številna odličja (FOTO)

Koroški judoisti so v letu 2021 v starostnih skupinah do 23 let, ter članov in članic osvajali visoka odličja, ki so igrala pomembno vlogo pri kasnejšemu skupnemu 3. mestu za slovenski pokal, so sporočili iz Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Dosežki do 23 let:

Mlajši člani so s 532 točkami osvojili skupno 6. mesto, nekoliko boljše so bile mlajše članice, ki so se s 540 točkami povzpele na skupno končno 3. mesto.

Državni prvaki do 23 let so postali Nace Herkovič do 73 kg, Jevgenija Gajič do 52 kg in Neža Pečoler nad 78 kg. Vid Kavnik pa je osvojil bronasto odličje do 90 kg.

V posamičnem seštevku točk za slovenski pokal je v moški konkurenci Nace Herkovič osvojil 2. mesto, Jevgenija Gajić pa je v ženski konkurenci zasedla 6. mesto.

Dosežki članic in članov:

V starostni skupini članov so se fantje iz Judo kluba Slovenj Gradec s 3255 točkami uvrstili na končno 4. mesto, članice pa so z 2474 točkami pristale na skupnem 5. mestu.

Državna prvaka sta postala Nuša Perovnik do 48 kg in Aljaž Gostenčnik do 90 kg. Državni podprvaki so postali Jevgenija Gajić do 48 kg, Zala Pečoler do 70 kg, Vinko Prevolšek do 60 kg in Nace Herkovič do 73 kg.

Tina Kovač do 52 kg in Žan Boženk do 66 kg pa sta osvojila 3. mesto.

Med člani je v posamičnem točkovanju za slovenski pokal Aljaž Gostenčnik končal na 5. mestu.

Judo kate:

Brata Robert in David Mesarič sta postala trikratna državna prvaka v judo katah, in sicer v NAGE NO KATI, KIME NO KATI in KOSHIKI NO KATI. Urška Bernard in Nuša Perovnik pa sta osvojili naslov državnih prvakinj v NAGE NO KATI 3G.

Vsem iskrene čestitke za trud, vztrajnost in dosežena odličja.

Besedilo: Judo klub Acron Slovenj Gradec