Search
Close this search box.

Pravi Koroško – Šaleški derbi

FOTO: Bojan Gros

V nedeljo 28. aprila je v športnem parku Vinka Canjka potekalo srečanje 16.kroga prve slovenske ženske nogometne lige med ŽNK Slovenj Gradec in gosti iz Velenja, ŽNK Rudar Škale.

 

Mlada Koroška ekipa je odigrala odlično srečanje, z veliko borbenostnjo, so parirale visokoletečim Rudarkam, ob polčasu je bilo izenačeno na 1, v 46. minuti pa je odločilni zadetek za zmago Rudarja z razdalje dosegla Barbara Nagy  Krisztina!

Domača ekipa je nastopila v postavi Markovič ,Mirtič, Ješovnik, Čagran, Pušnik, Primec, Poberžnik, Andrejc, Kašnik, Merkač, Syla, v nadaljevanju je svojo priložnost dobila tudi Goričanova, gostje iz Velenja pa so nastopile v postavi Strassnig, Zagajšek, Nagy, Gomboc, Sevšek, Jevtič, Marolt, Živkovič, Murič,Bric in Pijukovič I., v drugem polčasu so nastopile tudi Založnik, Berdnik, in Dervič.

Velenjčanke zasedajo 3 mesto, prejšni vikend so odvzele prvo točko državnim prvakinjam Teleing Pomurju, Slovenjgradčanke so na zadnjem, devetem mestu, z eno točko, a so s to tekmo pokazale, da so na pravi poti do uspeha.

Gostje so povedle v 34.minuti, ko je danes odlično vratarko Markovičevo s prostega strela premagala Jevtičeva, nekoč igralka ŽNK Slovenj Gradec, tri minute pa so na podoben način izenačile Slovenjgradčanke, zadela je Anja Pušnik,to je bil tretji prvenstveni gol Korošic.

Drugi polčas se je odlično začel za gostje, Nagyjeva je z razdalje v 46.minuti z lobom premagala domačo vratarko, velenjska branilka je prispevala v prejšnjem krogu zadetek, ki je pomenil izenačenje Rudarja proti Pomurju.

V 50. minuti se je Muričeva znašla iz oči v oči z vratarko Markovičevo, ki je odšla kot zmagovalka, Velenjčanke so želele priti do novega zadetka in odločiti tekmo, najbližje so bile ko so z razdalje zadele vratnico, poizkus Živkovičeve pa je zadel prečko. Po uri igre se je tresel zunanji del mreže Korošic, po strelu Muričeve.

V 68. minuti so Velenjčanke zadele, a sodniška trojica je gol razveljavila zaradi prepovedanega položaja Živkovičeve, v katerem se je znašla po podaji Muričeve. Tri minute pred koncem je Jevtičeva poizkusila s prostega strela s 30 metrov, a je domača vratarka žogo odbila v kot, to je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, ki se je končala z rezultatom 1:2.

Kljub porazu, je približno 50 gledalcev, zadovoljno zapuščalo stadion, s predstavo domače ekipe, ki je pokazala veliko borbenosti, lepih akcij, odličnih posredovanj, za kar si vse od prve do zadnje zaslužijo pohvale.

“Dekleta so na pravi poti”, se je slišalo iz ust domačih navijačev – že sedaj pa vas vabimo na zadnjo domačo prvenstvene tekmo, čez 14 dni. 12.maja se bodo Slovenjgradčanke pomerile proti državnim prvakinjam igralkam ŽNK Teleing Pomurje. Vabljeni.

Napisal: Bojan Gros

FOTO: Bojan Gros

V nedeljo 28. aprila je v športnem parku Vinka Canjka potekalo srečanje 16.kroga prve slovenske ženske nogometne lige med ŽNK Slovenj Gradec in gosti iz Velenja, ŽNK Rudar Škale.