Po dramatični končnici so se rokometaši Slovenj Gradca 2011 in Kopra razšli z neodločenim izidom

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 in Kopra so se na današnji tekmi 5. kroga lige NLB razšli z neodločenim izidom 24:24 (9:9).

* Športna dvorana, gledalcev 371, sodnika: Smolko in Knez.
* Slovenj Gradec 2011: Petrič, Dobaj 1, Soldo, Grobelnik 2, Cvetko 5 (2), Banfro 1, Jezernik 2, Levc 5, Šol, Lesjak, Golčar 2, Saleznik, Kleč, Komar, Štumpfl 1, Jankovskij 5.
* Koper: Jelovčan, Logar, Morato, Špruk, Žagar 4, Pavlović 1, Poklar 7 (2), Konjevič, Moljk 3, Vujović, Smolnik 3 (3), Muminović, Sanabor, Makuc 2, Kete, Breznikar 4.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 4 (2), Koper 7 (5).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 6, Koper 10 minut.
* Rdeči karton: Špruk (60.).

Koper je po uvodnih treh porazih v ligi NLB v prejšnjem krogu na kolena položil Ljubljano. Zelo blizu novima dvema točkama je bil tudi na Koroškem, po dramatični končnici in pravem preobratu v režiji domačih rokometašev pa je osvojil le eno.

Koroško-primorski obračun je bil izenačen. Gostujoča zasedba je odločen korak proti zmagi naredila sredi drugega polčasa, ko si je priigrala štiri gole prednosti (17:13). Lepo zalogo treh zadetkov (24:21) je imela še v 58. minuti, nato pa so varovanci domačega trenerja Ivana Vajdla uprizorili prvovrsten preobrat ter po golih Tea Jezernika, Vida Levca in Roka Cvetka s sedemmetrovke osvojili zlata vredno točko.

V slovenjgraški ekipi so Cvetko, Levc in Aljoša Jankovski dosegli po pet golov, v koprski zasedbi pa je bil najbolj učinkovit Tine Poklar s sedmimi zadetki.

Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostila trebanjski Trimo, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Ormožu.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije