Search
Close this search box.

Plavalki ravenskega Fužinarja na višinskih pripravah v Franciji

Plavalki ravenskega plavalnega kluba šprinterka Janja Šegel in dolgoprogašica Daša Tušek sta skupaj z drugimi reprezentanti na višinskih priprav v francoskem Font-Romeu.

Korošici na višinskih pripravah v Franciji spremljata trenerja Matija Medvešek in selektor Gorazd Podržavnik. Z njimi je tudi maser Matej Cvitanič.

Naj bodo to uspešne priprave, čeprav čaka naše plavalne reprezentante trd in težek trening, so ob tem zapisali na spletni strani ravenske občine in dodali: “Našima plavalkama želimo čimprejšnjo vrnitev na tekme, ki jih je trenutno več kot premalo (kar nekaj tekem so morali odpovedati) in osvojitev želenih časov za dosego visokih ciljev ter veliko uspeha pri treningih in tekmah, da naši mladi kandidatki osvojita norme za OI v letošnjem Tokiu. Sta pa uspešni domačinki in plavalki že odplavali normi za Evropsko prvenstvo, ki bo v mesecu maju v Budimpešti.”

Pri tem naj spomnimo, da bi morala slovenska plavalna reprezentanca bi morala konec marca nastopiti na močnem mednarodnem mitingu v Nici in nato odpotovati na višinske priprave. Zaradi okužbe s koronavirusom so se načrti uresničili le delno.

Na izredno močnem mitingu je preboj na stopničke uspel le ravenski olimpijki Janji Šegel, ki je na 200 m prosto z 2:00,18 osvojila tretje mesto, že v predtekmovanju pa je premagala tudi mejo dveh minut.

V finalu je dvakrat nastopila tudi specialistka za prsni slog Tjaša Vozel, v okviru načrtov sta plavali mlada Daša Tušek in daljinska plavalka Špela Perše. 

Preberite še: V Franciji preboj na stopničke uspel le ravenski olimpijki Janji Šegel

VIR: Občina Ravne

Dogodki

Plavalki ravenskega plavalnega kluba šprinterka Janja Šegel in dolgoprogašica Daša Tušek sta skupaj z drugimi reprezentanti na višinskih priprav v francoskem Font-Romeu.