Search
Close this search box.

Plavalke in plavalci Fužinarja zablesteli na prvem dnevu državnega prvenstva s 7 medaljami

Plavalkam in plavalcem Fužinarja prvi dan državnega prvenstva v Mariboru 7 medalj.

Prvi dan moštvenega in posamičnega prvenstva Slovenije za kadete, kadetinje, mladince in mladinke je bil za Plavalni klub Fužinar izjemno uspešen, saj so osvojili kar sedem odličij, vključno z zlato medaljo.

Začetek prvenstva je bil zaznamovan s fantastičnim nastopom štafete 4×100 prosto mix, ki so jo sestavljali Metulj Marcel, Podržavnik Žan, Kokot Lana in Gnamuš Šlebnik Katarina. Skupaj so se okitili z bronasto medaljo, kar je bil odličen začetek tekmovanja.

Nadaljevanje dogajanja je prineslo še več uspehov za Fužinarjeve plavalke in plavalce. Med najboljšimi so se znašli v posamičnih disciplinah, kjer so pokazali svoj vrhunski talent in vztrajnost.

Nik Markač je v disciplini 400 prosto za kadete osvojil odlično 3. mesto, medtem ko je Ula Košeljnik v isti disciplini za kadetinje prav tako stopila na zmagovalni oder s 3. mestom. Lana Kokot pa je blestela v disciplini 400 prosto mladinke in si priborila zlato medaljo, kar je bil izjemen dosežek.

Tudi v kategoriji mladink je bilo uspešno, saj se je Katarina Gnamuš Šlebnik odlično odrezala v disciplinah 100 hrbtno in 100 mešano, osvojila bronasti medalji ter s tem prispevala k skupnemu uspehu kluba.

V štafeti 4×200 prosto za kadete pa so se ponovno izkazali in osvojili bronasto medaljo. Ekipa v postavi Nik Markač, Oskar Jože Priteržnik, Žan Luka Vušnik in Alexander Paternoster je s skupnimi močmi dokazala svoj plavalni talent in vztrajnost.

Finalni nastopi so prinesli še več točk za Fužinar, saj so Oskar Priteržnik, Alexander Paternoster, Žan Luka Vušnik, Naja Pori in Eliana Hlastan prav tako blesteli na državnem prvenstvu.

Vsem plavalkam in plavalcem Fužinarja iskreno čestitamo za izjemen začetek prvenstva in doseženih sedem odličij. Njihova predanost, trud in talent so resnično navdihujoči ter obetajo še veliko uspehov v nadaljevanju tekmovanja.

Vir: Plavalni klub Fužinar Ravne

Dogodki

Plavalkam in plavalcem Fužinarja prvi dan državnega prvenstva v Mariboru 7 medalj.