Search
Close this search box.

Orientacijski klub predstavil orientacijo z gorskim kolesom pred mednarodnim tekmovanjem za Pokal Slovenj Gradca

MTBO ali orientacija z gorskimi kolesi je dokaj mlada športna disciplina, ki se je razvila iz orientacijskega teka. Princip tekmovanja je podoben. Tekmovalci morajo v najkrajšem možnem času s pomočjo karte terena najti kontrolne točke, pri tem pa uporabljajo gorsko kolo. Orientirajo se s pomočjo kompasa in z različnimi naravnimi metodami.

Orientacijski klub Slovenj Gradec je eden izmed dveh slovenskih klubov, ki se ukvarja z orientacijo z gorskimi kolesi. Prihajajoči konec tedna bodo organizirali že 13. Pokal Slovenj Gradca v orientaciji z gorskimi kolesi. Za ogrevanje in uvod v mednarodni dogodek so minulo soboto, en teden pred tradicionalnim tekmovanjem, pripravili predstavitveno MTBO tekmo, da bi predstavili javnosti šport, ki mu nekateri pravijo šah na kolesu.

Start predstavitvene tekme je bil pred Prvo osnovno šolo v Slovenj Gradcu, pot pa je nato kolesarje vodila po Dobravi, kjer so se spopadli z zanimivo in na trenutke tudi zahtevno progo. Udeleženci so lahko spoznali športno disciplino, prav tako pa so se lahko še prijavili kot udeleženci prihajajočega mednarodnega tekmovanja.

FOTO: Gregor Andrejc

Dogodki