Search
Close this search box.

Odlično 3. mesto za ekipo Fužinarja na Državnem prvenstvu v mini odbojki

Danes je na Ravnah v dvorani OŠ Koroški Jeklarji potekalo finale državnega prvenstva v mini odbojki. Nastopile so ekipe Maribora, Braslovč, Žužemberka in Fužinar Sij Metala Ravne. Domači so na koncu osvojili odlično tretje mesto v Državnem prvenstvu Slovenije.

Finale se je pričelo s tekmo med domačim Fužinarjem in Mariborom. Ekipi sta v prvem nizu prikazali odlično predstavo, igralci so se borili za vsako točko, odlično vzdušje so pripravili tudi gledalci. Ekipa Maribora je prvi niz dobila šele v končnici s 27:25. Druga trojka Fužinarja je v drugem nizu dobro začela, a do sredine niza so gostje ujeli priključek, v končnici pa so po nekaj napakah Fužinarja prišli do prednosti, ki je niso izpustili iz rok in Maribor je prvo tekmo z 2:0 (25, 18).

Druga polfinalna tekma je bila odigrana med Braslovčami in Žužemberkom. Prvi so odigrali odlično tekmo, v prvem nizu zanesljivo slavili, zmago pa je potrdila tudi druga postava. Braslovče so zasluženo zmagale tekmo z 2:0 (8,18).

Sledila je tekma za tretje mesto, kjer so se pomerili igralci domačega Fužinarja in igralci Kekoopreme Žužemberk. V prvem nizu so domači zagospodarili na igrišču in dobili prvi niz s 25:9. Drugi postavi obeh ekip pa sta prikazali izjemno borbeno igro, zmagovalca so odločale malenkosti. Bolje so začeli igralci Žužemberka, a nepopustljivost Fužinarjevih igralcev se je izplačala, saj so si priborili izenačenje v sami končnici. A nato po nekaj neuspešnih napadih domačih so gostje uspeli izenačiti na 1:1. Drugi niz se je končal z 28:26 za Žužemberk.

V odločilnem tretjem nizu so na parket ponovno stopili igralci začetnih postav. Ponovno so svojo kvaliteto dokazali igralci Fužinarja, ki so zanesljivo dobili tretji niz s 25:7 in se veselili odličnega 3. mesta v Sloveniji! Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Zmagaja nastopili: Zmagaj, Slatinšek T., Slatinšek O., Abraham, Pavlović, Pungartnik, Brunec, Jošt in Maček.

Po tekmi za tretje mesto je sledila finalna tekma med Mariborom in Braslovčami. Prvi so odlično odigrali prvi niz in slavili s 25:16. A Braslovče se niso predajale in po zmagi v drugem nizu s 25:15 izenačile na 1:1. Finalu primerno borbo so gledalci lahko spremljali v začetku tretjega niza, nato pa so igralci Braslovč nanizali nekaj točk zapored in si priigrali lepo prednost. V samem zaključku niza so se Mariborčani sicer približali, a preobrata niso zmogli. Braslovče so odločilni niz finala dobile s 25:17. Z zmago pa so se razveselili tudi naslova državnih prvakov Slovenije v mini odbojki! 

Po končanih tekmah je sledila še zaključna slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov. Za najboljše igralce vsake ekipe so bili izbrani Župec Nejc (Žužemberk), Zmagaj Jaka (Fužinar), Klinger Liam (Maribor) in Ručigaj Jan (Braslovče). Četrto mesto v DP so osvojili igralci Žužemberka, tretje mesto je pripadlo Fužinar Sij Metalu, drugo Mariboru, državni prvaki v kategoriji mini odbojke pa so postali igralci Braslovč. Čestitke vsem ekipam za prikazane igre skozi celotno sezono.

BESEDILO in FOTO: OKF

Dogodki