Search
Close this search box.

Odličen prvoligaški vikend za odbojkarje Fužinarja Ravne

Ekipe OK Fužinar so bile aktivne od petka, 17., do nedelje, 19. novembra 2023, bile pa so več kot odlične, saj jim je skupno uspelo doseči kar pet zmag.

Tekmovalni vikend so v petek, 17. novembra 2023, več kot uspešno začeli člani, ki so se prebili na visoko, 4. mesto letvice 1A Sportklub odbojkarske lige. O njihovi zmagi nad Panvito Pomgrad s 3:0 so na spletni strani OK Fužinar že podrobneje poročali.

To je bila odlična uvertura v nadaljevanje vikenda, ki so ga nadaljevali starejši dečki. V soboto, 18. novembra, so nastopili v 1. krogu 1. lige starejših dečkov, kjer nastopa najboljših 8 ekip v Sloveniji. Prvi turnir je bil odigran v Mariboru, fantje pa so v prvi tekmi porazili domači Merkur Maribor z 2:1 (23,-21,9), nato pa še z 2:0 (23,20) premagali Braslovče. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Abraham 28 točk, Slatinšek 21, Merkač 15, Tešić 3, Lozinšek 2, Janko 1, Svenšek 1, Grobelnik, Hudernik, Čas in Kamnik. Naslednji turnir ekipo čaka 2. decembra, ponovno v Mariboru.

Zadnji tekmovalni dan vikenda je bila nedelja, 19. november, ko so mladinci nastopili v 3. krogu 1. lige v Šempetru. Prva liga je v letošnji sezoni deljena na dve skupini po 6 ekip, fantje OK Fužinar pa nastopajo v zeleni skupini. Tokrat jih je v Šempetru čakal težak razpored, saj so se pomerili z dvema močnima ekipama. Domačini so v prvi tekmi v začetku narekovali ritem, a fantje so počasi lovili nasprotnika. Po vodstvu domačih s 15:13 pa je mladincem Fužinarja uspela izjemna serija kar 12 zaporednih točk. Po zaslugi odličnega servisa in blok obrambe so osvojili vse točke do konca niza, kar se v odbojki zelo redko dogaja. Po neverjetnem preobratu v prvem nizu je igra dodobra stekla in Fužinar je osvojil tudi drugi niz in posledično dobil tekmo z 2:0 (15, 20). V drugi tekmi so se fantje pomerili še z vrstniki iz ekipe Merkur Maribor. Tudi to tekmo so bolje začeli igralci Maribora, a so Fužinarjevi mladinci hitro ujeli ritem in tudi to tekmo dobili z 2:0 (20,15). Ta dan so bili varovanci trenerja Ježa zelo razigrani in povsem zasluženo so prišli do novih zmag. Za Fužinar so nastopili: Drevenšek 23 točk, Križanič 16, Slatinšek 10, Zmagaj J. 10, Ručigaj 9, Zmagaj N. 3, Skudnik 2, Repnik 1, Hribernik, Jamnik, Maček, Jošt in Vučetić. Naslednji turnir ekipo čaka 3. decembra v Kočevju.

Vsem odbojkarjem čestitamo za odlično odigrane tekme in uvrstitve.

Vir: OK Fužinar

Dogodki

Ekipe OK Fužinar so bile aktivne od petka, 17., do nedelje, 19. novembra 2023, bile pa so več kot odlične, saj jim je skupno uspelo doseči kar pet zmag.