Search
Close this search box.

Odbojkarji proti Iranu do tretje zmage, Urnaut znova blestel

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se s prvega turnirja lige narodov v Nagoji vrača s 75 odstotnim izkupičkom, tremi zmagami in porazom. Tretjo zmago je vknjižila proti Iranu, ki ga je premagala s 3:0 (19, 23, 23).

Naši fantje so se danes v dvorani Nippongaishi, pred 400 gledalci pomerili z Iračani, sodila pa sta Adler (Madžarska) in Ovuka (Bih).

Izbranci Gheorgheja Cretuja so proti Iranu najbrž pokazali najboljšo igro na turnirju. Nekaj nihanj je sicer bilo, a po slabšem obdobju so se znali pobrati in tekmo dobiti brez izgubljenega niza. Napak ni bilo veliko, blestel pa je predvsem Rok Možič, dosegel je 25 točk, štiri neposredno s servisom. Prav servis je bil tokrat močno orožje evropskih podprvakov, dosegli so deset asov, polovico Tine Urnaut.

Tudi Iranci, ki znajo igrati odbojko, a v Nagoji so premagali le Kitajce, so pokazali solidno igro. V prvem nizu so dolgo držali korak, Slovenci so si prvo prednost, večjo od točke, priborili z blokom Jana Kozamernika za 13:11, za tri točke pa so prvič povedli pri izidu 17:14. V končnici sta Urnaut in Možič s servisi poskrbela, da je njuna ekipa niz zanesljivo dobila, izid je bil 25:19.

Dobro igro s končnice prvega niza so Slovenci prenesli na začetek drugega. Povedli so s 6:1, nato pa se je ustavilo. Tekmec je hitro znižal zaostanek, na 17. točki izenačil, takoj zatem pa tudi povedel. Na začetku končnice je tudi vodil z 21:19, a Slovenci so se pravočasno zbrali. Z uspešnimi napadi jih je reševal Možič, piko na i za izid 25:23 pa je z blokom postavil Alen Pajenk.

Tako kot drugi je bil tudi tretji niz negotov do konca. As Urnauta je sicer Sloveniji zagotovil vodstvo 10:7, toda Iranci so ekspresno odgovorili, s tremi zaporednimi točkami so prišli do izenačenja. Servisi Možiča in Urnauta so spet poskrbeli za lepo prednost Slovenije, po asu slednjega je bilo na semaforju 21:17. Iranci se sicer niso hoteli predati, približali so se na točko zaostanka, toda Možič je popravil svojo napako iz predzadnjega napada in s točko končal tekmo.

Slovenci se zdaj vračajo v domovino, drugi turnir v francoskem Orleansu pa bodo s tekmo proti Argentini začeli 20. junija.

Dogodki

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se s prvega turnirja lige narodov v Nagoji vrača s 75 odstotnim izkupičkom, tremi zmagami in porazom. Tretjo zmago je vknjižila proti Iranu, ki ga je premagala s 3:0 (19, 23, 23).