Odbojkarji Fužinarja v Novem mestu premagali Krko in izid izenačili. Tretja tekma bo na Ravnah v ponedeljek

Odbojkarji Hiše na kolesih Triglava so se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva, potem ko so na povratni tekmi osmine finala v Kranju s 3:0 premagali Špan Brezovico. Bolj izenačeno je na drugem dvoboju, Sij Metal Fužinar je po porazu doma v Novem mestu premagal Krko in izid izenačil na 1:1. Tretjo tekmo bo spet igral v svoji dvorani.

Kranjčanom za zmago ni bilo potrebno pokazati bleščeče predstave. Brezovčani so jim z napakami precej olajšali delo, njihov napad je bil le 29-odstoten. V prvem nizu so imeli domači pobudo, vodili že za štiri točke, toda na 19. točki so jih tekmeci ujeli, toda nato so Kranjčani spet dosegli tri točke zapovrstjo in niz dobili s 25:20.

Drugi niz je bil še bolj izenačen, gostje pa so celo vodili s 24:22, kar pa jim kljub še eni zaključni žogi pozneje ni zadostovalo za izenačenje. Odločilno točko je z blokom dosegel Uroš Tučen. V tretjem nizu je bilo odpora Brezovčanov konec.

V Novem mestu se je po dolgem času zbralo nekaj več gledalcev, a večina je dvorano Marof zapustila slabe volje. Krka namreč ni potrdila zmage na Ravnah in se bo morala še močno potruditi, da bo ohranila prvoligaški status. Tudi tekma v Novem mestu je postregla z veliko napakami, a je bila zaradi dramatičnosti zelo zanimiva. Po izidu 1:1 sta se naslednja dva niza odločila v končnici, obakrat pa so bili bolj zbrani gosti.

V tretjem nizu je Vid Ranc z blokom izkoristil tretjo zaključno žogo Korošcev za zmago 26:24, v četrtem, v katerem so Dolenjci vodili s 23:20, pa je bil podaljšek še daljši, z blokom za 28:30 ga je zaključil Emir Makaš.

Tretja tekma bo na Ravnah v ponedeljek.