Search
Close this search box.

Odbojkarji Fužinarja s sobotno zmago do končnega prvega mesta. V četrtek jih na Ravnah čaka prva tekma za preboj v 1.A slovensko ligo

V pravkar končanem vikendu so nam odbojkarji Fužinarja pripravili ogromno razlogov za dobro voljo, najbolj vsekakor odmeva zmaga članov v derbiju za 1. mesto 1.B lige, pomembne zmage pa so dosegli tudi igralci mlajših kategorij.

V soboto dopoldne so na domačem parketu v A ligi vzhod nastopili igralci male odbojke, ki so v 4. krogu A lige nastopili na domačem parketu. Varovanci trenerja Zmagaja so v prvi tekmi z 2:1 (-21,19,23) premagali Korovolley Mislinjo, v drugi tekmi pa še SIP Šempeter, prav tako z 2:1 (19,-21,20). Ekipa trenutno zaseda odlično 2. mesto na lestvici, do konca A lige jih čakata še dva kroga. V nedeljo so v Braslovčah nastopili še kadeti, ki so dvakrat zmagali in enkrat izgubili. Premagali so Hoče in Braslovče, izgubili pa so s Šempetrom.

Sobota je bila na Ravnah po dolgem času pravi odbojkarji praznik, skozi celoten dan so bile misli usmerjene v večerni derbi proti Špan Brezovici, ki je odločal za končno razvrstitev v 1.B ligi. Prav nasprotnik in ravenska ekipa sta bili edini ekipi, ki sta skozi sezono zasedali 1. mesto. 

Uvodni niz so odlično začeli igralci Brezovice, ki so povedli z 0:4. Domačih odbojkarjev Fužinarja to ni zmedlo, hitro so ujeli priključek in v nadaljevanju vstopili v končnico z minimalno prednostjo. V zaključku niza so z odlično igro prišli do vodstva z 1:0, niz se je končal s 25:21. Tudi v drugem nizu so domači začeli odločno, priigrali so si minimalno prednost, slednjo je Šen z dvema asoma stopil in izenačil na 15. točki. A v nadaljevanju so zopet bolje zaigrali igralci Fužinarja, prišli do minimalne prednosti in s 25:22 povedli z 2:0 v nizih. 

Tretji niz so po prednosti s 6:8 bolje začeli igralci Brezovice, a nadaljevanje je zopet pripadlo odbojkarjem Fužinarja, ki so prednost stopili, ekipi pa sta v končnico tokrat vstopili izenačeni. A po 21. točki so zopet vnovčili izkušnje odbojkarji Fužinarja, ki so zadnji niz dobili s 25:21. Po zmagi s 3:0 in osvojenem 1. mestu je sledilo veselje igralcev Fužinarja in domačih gledalcev, ki se jih je zbralo okoli 350. Vsem prisotnim v dvorani se pri Fužinarju zahvaljujejo za odlično vzdušje v dvorani.

Za ekipo Špan Brezovice je 13 točk dosegel Šen, 12 jih je prispeval Založnik. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: Krajnc, Knuplež (56% sprejem), Lednik, Fink 6 točk, Ranc D., Pušnik 4, Ranc V., Mori 7, Makaš 16, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 14 in Kasnik.

Naslednja tekma ekipo čaka že v četrtek ob 19. uri na Ravnah, ko bo v prvi tekmi 1/8 finala gostovala Krka. Ekipi bosta za uvrstitev v 1/4 finale in zagotovitev mesta v 1.A ligi igrali na tri zmage. Druga tekma bo v soboto v Novem mestu, morebitna tretja pa v ponedeljek ponovno na Ravnah. “Vabimo vse ljubitelje koroškega športa, da nas pridete spodbujati na domače tekme in nam pomagate do novih zmag in uvrstitve med elito,” dodajajo igralci Fužinarja.

Fotografije od sobotne tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: OKF

Dogodki

V pravkar končanem vikendu so nam odbojkarji Fužinarja pripravili ogromno razlogov za dobro voljo, najbolj vsekakor odmeva zmaga članov v derbiju za 1. mesto 1.B lige, pomembne zmage pa so dosegli tudi igralci mlajših kategorij.