Search
Close this search box.

Odbojkarji Fužinarja s prenovljeno ekipo ciljajo na 1. A ligo

Nova odbojkarska sezona že trka na vrata, mi pa smo se ob tej priložnosti pogovarjali s predsednikom Odbojkarskega kluba Fužinar SIJ Metla Ravne, ki je nam razkril nekaj načrtov, novosti in želja odlične članske ekipe, ki se je minulo sezono prebila v prvo 1. B slovensko ligo. Izvedeli pa smo tudi nekaj o mlajših selekcijah kluba.

Predsednik kluba David Slatinšek nam je uvodoma pojasnil, da je prva liga razdeljena na dva dela, na 1. A in 1. B ligo, v vsaki pa je po osem ekip. Fužinarjevi igralci so trenutno v prvi B ligi, njihova želja pa je uvrstitev naprej, torej v prvo A ligo.

“Ravno s tem razlogom, da se prebijemo naprej, smo se v klubu tudi okrepili. Pridružili so se nam trije “stari” novi igralci, vsi domačini, na kar smo še posebej ponosni. Trenutno pa še iščemo še enega člana naše ekipe, ki bo zasedel mesto sredinskega blokerja,” pove Slatinšek, ki kaj več za enkrat ni želel razkriti, saj kot je dejal, pogovori še potekajo. “lahko rečem le to, da bo najverjetneje Korošec,” je še dejal prvi mož Fužinarja.

Klubu so se v tej sezoni pridružili Črnjan Vasja Plesec, ki je nazadnje igral v prvoligaškem klubu v Murski Soboti. Ravenčana Jure Kasnik iz zamejskega klub SK Zadruga AICH/DOB in Jani Knuplež, ki je pred tem igral v Mariboru.

V sezoni 2020/2021 bodo za člansko ekipo nastopali Luka Golob, David Ranc, Jure Kasnik, Vasja Plesec, Uroš Levar, Rok Mandl, Luka Vučetić, Žiga Mori, Tine Podričnik, Žiga Hribernik, Jani Knuplež, Miha Fink, Jure Beondič, Luka Primik, Dejan Tominc, Nace Lednik, Kevin Krajnc in Nel Hovnik Rožen.

Zanimalo nas je tudi, kako pa je z vodstvom kluba, so tudi na tem področju kakšne novosti. Slatinšek je pojasnil, da bo ekipa še naprej trenirala pod okriljem Bogdana Veličkovića, njegov pomočnik pa je Mitja Jež, ki je hkrati trener mladinske ekipe. Ekipo mini odbojke pa trenira Ožbaj Zmagaj.

Kot je še dejal Slatinšek, je članska ekipa OK Fužinar SIJ Metal Ravne v avgustu že pričela s pripravljalnimi tekmami. Prvenstvo pa se začne v drugi polovici septembra, če bo po planu, da ne bo kakšnih dodatnih ukrepov zaradi koronavirusa.

Na vprašanje, kako pa je sicer epidemija vplivala na dogajanje v klubu pa je Slatinšek odgovoril, da so veseli, da jim kljub gospodarski krizi, ki je posledica novega koronavirusa njihov glavni donator SIJ Metal Ravne na Koroškem še vedno stoji ob strani in jih podpira finančno. Hkrati pa so tudi malo razočarani, saj se je minula sezona zaključila predčasno. Epidemija pa je pustila velik pečat tudi na mlajših generacijah.

“Minulo sezono smo imeli pri mlajših selekcijah zelo dobre generacije, pri vsaki bi lahko posegli pa medaljah. Pri vseh smo ciljali na dobre rezultate, vendar se nam ni izšlo, saj je bila sezona predčasno zaključena. Smo pa ponosni na naše mladince, ki so decembra postali državni prvaki.”

Ob koncu pogovoru je debata nanesla tudi na novo telovadnico, ki si jo na Ravnah želijo vsi športniki, ne le odbojkarji Fužinarja. “Verjamem, da občini uspe izvesti projekt gradnje nove telovadnice, saj si glede na tradicijo in rezultate tudi odbojka na Ravnah, poleg ostalih klubov zasluži ustrezno infrastrukturo,” je sklenil Slatinšek.

Pri tem naj še omenimo, da se je Fužinarjevim odbojkarjem na enem od avgustovskih treningov pridružil tudi kapetan reprezentance, sicer domačin, Tine Urnaut, ki jim je dal nekaj dodatnih nasvetov in koristnih napotkov za še boljšo igro.

Dogajanje v klubu pa lahko spremljate tudi na njihovem Facebook profilu, kjer najdete aktualne informacije o njihovih aktivnostih, novostih in tekmah.

Dogodki

Nova odbojkarska sezona že trka na vrata, mi pa smo se ob tej priložnosti pogovarjali s predsednikom Odbojkarskega kluba Fužinar SIJ Metla Ravne, ki je nam razkril nekaj načrtov, novosti in želja odlične članske ekipe, ki se je minulo sezono prebila v prvo 1. B slovensko ligo. Izvedeli pa smo tudi nekaj o mlajših selekcijah kluba.