Search
Close this search box.

Odbojkarji Fužinarja ob glasni podpori navijačev na domačih tleh premagali Krko

Odbojkarji Fužinarja Sija Metala Raven so četrtfinalisti 1. državne lige, potem ko so v odločilni tretji tekmi osmine finala premagali Krko s 3:2 (18, -22, 16, -21, 13).

* Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 500, sodnika: Pevc, Adrovič.
* Fužinar Sij Metal Ravne: Golob, Knuplež, Lednik, Fink 12, D. Ranc, Pušnik 9, Mori, V. Ranc 21, Makaš 20, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 17, Kasnik 2.
* Krka: Hafner, Ožbalt, Erpič 7, Čopi 3, Borin, Travnik 5, Kožar, Pulko 25, Lavrič 1, Peterlin 21, Lindič, Jaklič, Renko 2, Koncilja 7.

Po nekaterih ocenah je tekmo v dvorani spremljajo okoli 800 navijačev.

VIDEO: Posnetek tekme med OK Fužinar SIJ Metal Ravne in Krko si lahko ogledate TUKAJ.

Fužinar in Krka sta igrala odločilno tekmo za preboj v četrtfinale. Potem ko je Fužinar, prvi iz druge lige, v Novem mestu na drugi tekmi izničil zaostanek s prvega obračuna proti zadnjeuvrščeni ekipi rednega dela prvoligaške konkurence, je danes še dokončal preobrat po izenačeni tekmi, ki je koroško zasedbo poslala v četrtfinale državnega prvenstva, novomeško pa v drugo ligo.

Korošci so tokrat dokaj zanesljivo dobili prvi in tretji niz, Dolenjci pa malce težje preostala dva. V odločilnem nizu sta bili ekipi poravnani še pri 13:13, zatem pa so na veselje domačih navijačev Korošci dosegli dve zaporedni točki za veliko zmago.

Pri domačih sta bila z 21 oziroma 20 točkami najboljša Vid Ranc in Emir Makaš, pri gostih pa s 25 in 21 Zlatko Pulko ter Fran Peterlin.

Dogodki

Odbojkarji Fužinarja Sija Metala Raven so četrtfinalisti 1. državne lige, potem ko so v odločilni tretji tekmi osmine finala premagali Krko s 3:2 (18, -22, 16, -21, 13).