Search
Close this search box.

Odbojkarji Fužinarja naravnost blesteli, saj so si vse ekipe v 1. ligah priigrale zmago

Odbojkarji Fužinarja so minuli vikend naravnost blesteli, saj so si vse ekipe v svojih 1. ligah priigrale kar 5 skupnih zmag iz 5. tekem.

Sobotno dopoldne, 3. decembra 2022, je bilo v znamenju uvodnega kroga 1. lige starejših dečkov. Zadnji poraz je njihova ekipa zabeležila v maju 2021, ko je izgubila tekmo za 3. mesto.

V lanski sezoni so celo fantje odigrali sezono brez poraza in tako zasluženo osvojili naslov državnih prvakov. Tudi v letošnjo sezono je ekipa pod vodstvom trenerja Mitja Ježa vstopila udarno, se ekspresno uvrstila v 1. ligo in v uvodnem krogu prišla do dveh zmag. Zelo pomembna je bila že prva tekma proti Mariboru, ki pa so jo fantje dobili z 2:0 (20,20).

V drugi tekmi so fantje igrali še proti ekipi Hoče, tudi to pa so dobili z 2:0 (15,16). Priložnost za igro so dobili vsi igralci, ki so upravičili zaupanje trenerja. Za dečke Fužinarja so nastopili: Ručigaj 19 točk, Skudnik 18, Slatinšek T. 15, Maček 7, Jošt 6, Zmagaj 3, Slatinšek O. 2, Merkač in Libero Abraham. Trenutno fantje zasedajo 1. mesto na lestvici, naslednji turnir pa ekipo čaka 17. decembra v Mislinji.

Sobotno popoldne, 3. decembra 2022, je bilo v znamenju članov, ki so skupaj z gostujočo ekipo Hiše na kolesih Triglav pripravili pravi odbojkarski spektakel. V odlični tekmi obeh ekip so s 3:2 slavili odbojkarji Fužinar Sij Metala Ravne in si priigrali drugo domačo zmago. Več si lahko preberete na povezavi: https://www.okfuzinar.si/novice/tekmovanja/item/350-fuzinar-do-druge-domace-zmage

V nedeljo, 4. decembra 2022, so v domači dvorani nastopili tudi mladinci, ki so odigrali 3. krog 1. mladinske lige. V uvodni tekmi so z 2:0 (15,14) premagali SIP Šempeter, kjer so odbojkarji prikazali zelo dobro igro, zato so v pozitivnem vzdušju pričakovali tekmo z odličnim Calcit Volleyem. Slednji so fante v letošnji sezoni že dvakrat premagali po ogorčenem boju, obakrat z 2:1 in vselej so odločale zadnje točke na tekmi.

Zato tokrat motivacije ni manjkalo, v tekmo pa so fantje vstopili izjemno in si hitro priigrali prednost, niz pa mirno zaključili v svojo korist. Tudi drugi niz so bolje začeli domači, a sledil je padec v igri in gostje so v končnico vstopili z minimalno prednostjo. A sama končnica je tokrat pripadla ekipi Fužinarja. Tekma se je končala z 2:0 (19,23). Pod vodstvom trenerja Ježa so za mladince nastopili: Ranc 25 točk, Navodnik 16, Drevenšek 12, Mesner 11, Križanič 4, Dobrodel 1, Hribernik (L), Kokol, Zmagaj in Jamnik. Ekipa Fužinarja trenutno zaseda odlično 4. mesto na lestvici 1.mladinske lige, naslednji turnir pa fante čaka 18. decembra v Črnučah.

Čestitke vsem ekipam!

Vir: Odbojkarski klub Fužinar

Dogodki

Odbojkarji Fužinarja so minuli vikend naravnost blesteli, saj so si vse ekipe v svojih 1. ligah priigrale kar 5 skupnih zmag iz 5. tekem.