Odbojkarji Fužinarja na domačem parketu premagali Šempeter (FOTO)

Odbojkarji Fužinarja nadaljujejo zmagoviti niz, tokrat so v 19. krogu na domačem parketu premagali SIP Šempeter s 3:1. Zmaga je članom zagotovila tudi nastope v 1/8 finala državnega prvenstva, kjer bi si v primeru napredovanja v 1/4 finale zagotovili nastope v 1.A ligi za prihodnjo sezono.

V prvem nizu je Fužinar prikazal odlično igro, s kar 10 točkami na servisu so ekspresno zaključili prvi niz s 25:12 in povedli 1:0. V drugem je ekipa Šempetra zaigrala odločneje, z odlično napadalno igro so dvignili svojo igro in s 25:20 izenačili na 1:1 v nizih. V tretjem setu je domača ekipa ponovno odlično začela, skozi celoten niz povečevala točkovno prednost in s 25:11 zanesljivo povedla z 2:1. Po vodstvu Fužinarja pa so lahko na svoj račun prišli tudi gledalci, saj je Šempeter povedel, a do sredine niza sta bili ekipi poravnani na 15. točki. V zaključku so bolje odigrali domači, tehtnico so na stran Fužinarja prevesili tudi bloki v odločilnih trenutkih, niz pa se je končal s 25:18. Za Šempeter so po 10 točk dosegli Marovt, Marković in Hirci. 

Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: libera Golob in Knuplež (61% sprejem), Lednik, Fink 10 točk, Ranc D., Pušnik 7, Mori 9, Ranc V. 2, Makaš 25, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 19 in Kasnik 1. Naslednja tekma ekipo čaka v sredo, ko gostujejo v Šoštanju, v soboto pa bo na sporedu domači derbi z Brezovico ob 19. uri.

V soboto so zaostalo tekmo 5. kroga 1. lige za mladince v Mariboru odigrali tudi mladinci Fužinarja, ki so nastopili proti Salonitu. Slednji so bili z 2:0 (15,23) boljši od Fužinarjevih fantov. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Ranc 9 točk, Navodnik 7, Hribernik 2, Hovnik Rožen 1, Mesner 1, Donik 1, Križanič, Krajnc, Beondič in Drevenšek. Zadnji turnir ekipo čaka 20. marca na domačem parketu, ko bodo nastopili proti Mariboru in Pomgradu. Trenutno ekipa zaseda 6. mesto, slednje še prinaša neposredno uvrstitev na zaključni turnir, ki bo v mesecu maju.

Besedilo: OK Fužinar SIJ Metal Ravne

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije