Odbojkarji Fužinarja do zmage v Mislinji

Člani Fužinarja so tokrat gostovali v Mislinji, kjer so se pomerili proti Korvolleyu. Tekma se je končala z zmago Fužinarja s 3:1. Ekipe mlajših selekcij so bile v tem vikendu proste.

V 1.B ligi za moške se tekmovanje počasi zaključuje, zato je za igralce Fužinarja pomembna vsaka tekma. Tudi v Mislinjo je ekipa prišla odločena, da osvoji nove tri točke, kar jim je tudi uspelo.

V 1. nizu so igralci Fužinarja takoj na začetku stvari postavili na svoje mesto in nadzorovali potek igre. Kljub nekoliko večjim številom napak naše ekipe, se je set končal v prid Fužinarja s 25:19. Tudi drugi je potekal precej enosmerno, saj je Fužinar na servis Makaša povedel z 8:1, prednost pa ohranjal do konca niza in s 25:17 povedel 2:0 v nizih.

Trener Veličković je v tretjem nizu priložnost namenil tudi igralcem s klopi, zato je niz do končnice potekal precej izenačeno, domači igralci Korvolleya so v sami končnici bili bolj zbrani in s 25:23 znižali zaostanek v nizih na 2:1. V četrtem setu je Fužinar spet začel z udarno postavo, ki je upravičila razliko v kvaliteti na parketu in zanesljivo s 25:14 zaključila zadnji niz na tekmi. V ekipi Korvolleya je z 18 točkami izstopal Oder, po 7 so jih dosegli Čuk, Vetrih in Kavnik.

Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: Golob, Knuplež (57% sprejem), Lednik, Fink 8 točk, Ranc D. 1, Pušnik 5, Mori 10, Ranc V. 9, Makaš 13, Levar 4, Hribernik, Vučetić, Plesec 14 in Kasnik 5. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko ob 19. uri na Ravnah gostuje SIP Šempeter, trenutno četrto uvrščena ekipa. Fužinarjeve igralce pa lahko s tribune spodbujate tudi vi.

Besedilo: OK Fužinar SIJ Metal Ravne