Search
Close this search box.

Odbojkarji Fužinarja do zmage nad Šempetrom

Odbojkarji Fužinar Sij Metala Ravne in SIP Šempetra so se pomerili še na tretji medsebojni tekmi, ki se je tudi tokrat odločala v petem nizu. Obračun 16. kroga je bil odigran na Ravnah, ekipama pa motivacije ni manjkalo.

Prvi set so domači odbojkarji začeli odlično, vodili so skozi celoten niz in ga ekspresno zaključili s 25:13. Če je bil prvi niz brez drame, tega v nadaljevanju ni manjkalo. Gostje so v drugem nizu kljub začetnemu zaostanku prišli do svoje igre, steklo jim je v napadu, zato so do sredine niza ujeli priključek in tudi povedli 21:17. Igralci Fužinarja so po zaostanku nanizali nekaj dobrih točk, zato se je niz odločal v končnici, ki pa so jo s 23:25 dobili igralci Šempetra. Po izenačenju na 1:1 se je tekma razživela, saj je bil tretji niz vseskozi izenačen. Obe ekipi sta igrali dobro in za vsako točko ste lahko spremljali na igrišču pravo borbo. Tudi tokrat je končnica odločala zmagovalca, kjer so prvi do set žoge prišli igralci Fužinarja, a po napaki v napadu se je moment igre prevesil na stran Šempetra, ki je s 25:27 dobil niz in povedel z 1:2. V četrtem nizu sta v začetku bili ekipi ponovno zelo izenačeni, v nadaljevanju pa so tokrat bolje odigrali domači, ki so s 25:16 izenačili na 2:2. Tudi tretji letošnji medsebojni obračun je postregel z odločitvijo v petem nizu, kjer pa so igralci Fužinarja odigrali bolje, točke so namreč dosegali z vsemi elementi igre, kar je bilo dovolj za dobljen niz s 15:9 in s tem tudi končno zmago s 3:2.

FOTO: Fužinar Sij Metal Ravne – SIP Šempeter 3:2:

Za goste je bil najučinkovitejši Ravenčan Pokeršnik z 29 točkami, Markovič pa jih je dosegel 16. V vrstah Fužinarja je z odlično igro izstopal korektor Mori, ki je dosegel 32 točk, 23 jih je dodal Ranc, 12 pa mladi bloker Fink, ki je prispeval tudi 5 blokov. Za Fužinar so nastopili še vedno odlični libero Knuplež, Lednik Pušnik 6 točk, Levar, Hribernik, Vučetić, Podričnik 10, Kasnik 3 in poškodovani Plesec, ki okreva po poškodbi gležnja.

Naslednja zelo pomembna tekma ekipo čaka v soboto, ko gostujejo v Črnučah pri drugouvrščeni ekipi lige.

Besedilo: OK Fužinar

Odbojkarji Fužinar Sij Metala Ravne in SIP Šempetra so se pomerili še na tretji medsebojni tekmi, ki se je tudi tokrat odločala v petem nizu. Obračun 16. kroga je bil odigran na Ravnah, ekipama pa motivacije ni manjkalo.