Odbojkarji Fužinarja do zmage nad Brezovico

Ekipa Fužinarja je sredi napornega ritma tekem. Po sredinem porazu na domačem parketu je ekipo čakalo vroče gostovanje v Brezovici, slednji namreč po menjavi trenerja igrajo kot prerojeni in redno osvajajo prvenstvene točke. Kljub temu pa so bili odbojkarji Fužinarja boljši s 3:2.
05a977f75c8bd421cf67e35678973f79_XL

Tekma se je začela po željah domačinov, ki so v uvodnem nizu igrali odlično v napadu in obrambi, zato so prišli do vidnejše prednosti 16:10. A Fužinar se ni predajal in ujel priključek pri 21:19, a po zgrešenem servisu in nekaj napakah možnosti za preobrat ni več bilo.

Brezovica je dobila uvodni niz 25:19. Zato pa so fantje v nadaljevanju zaigrali odločneje, saj so drugi niz vodili od začetka do konca. Po zaključku niza z 22:25 je Fužinar izenačil na 1:1. Še bolje so zaigrali v tretjem delu tekme, prišli celo do prednosti 8:16. Domačini se niso predajali, z blokom so ustavili napadalce Fužinarja in stopili prednost. A so se igralci Fužinarja še pravočasno zbrali in zaključili niz 19:25. Po vodstvu z 2:1 pa so ponovno zaigrali slabše, v igri je bilo premalo odločnosti, zato je Brezovica vodila skozi celoten niz in ga dobila s 25:18.

O zmagovalcu je zato odločal peti niz, ki so ga naši fantje začeli odločno, Brezovica pa je v igri naredila preveč napak. Po vodstvu Fužinarja 8:12 so domači ponovno zaigrali na vse ali nič in prišli do zaostanka zgolj ene točke. Po set žogi Fužinarja, sta obe ekipi imeli nekaj priložnosti za točko, tekmo pa so z blokom zaključili igralci Fužinarja in s 13:15 zaključili tekmo. Zmaga s 3:2 je bila šele tretja gostujoča v tej sezoni, a bila je prigarana in tudi zaslužena.

Pri gostih sta po igri izstopala Šen s 27. točkami in Rozman jih je dosegel 19. Za Fužinar pa so pod vodstvom trenerjev Veličkovića in pomočnika Ježa nastopili: libero Knuplež (67% sprejem), Lednik, Fink 13 točk, Ranc 6, Pušnik 11, Mori 4, Levar, Hribernik, Vučetić, Podričnik 4, Kasnik 3, Plesec 17.

Naslednja tekma člane čaka že v sredo ob 20. uri, ko na Ravnah gostuje Žužemberk. Tekmo bodo tudi tokrat prenašali preko klubske Facebook strani.

Besedilo: OKF

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije