Search
Close this search box.

Novi športni direktor Maribora je Korošec Marko Šuler

Vodstvo nogometnega kluba iz Maribora je danes zvečer sklenilo, da Mauro Camoranesi ni več trener prve ekipe, prav tako pa Oliver Bogatinov ni več športni direktor kluba, so zapisali na spletni strani.

Novi športni direktor je Marko Šuler, ekipo bo na sredini tekmi 23. prvenstvenega kroga v Sežani vodil pomočnik Saša Gajser, o novem trenerju pa se bodo v klubu odločili v najkrajšem možnem času.

Preberite tudi: Športni direktor Maribora suspendiral Šulerja?

Kot je mariborski klub sporočil na spletni strani, so po tehtnem premisleku in osrednjem vodilu, ko je v ospredju predvsem skrb za dobrobit ter nadaljnji razvoj kluba, upravni odbor sprejel sklep o dveh spremembah. Bogatinov tako ni več športni direktor, Camoranesi pa ne trener Maribora.

Obenem so se za sodelovanje zahvalili tudi preostalim članom strokovnega štaba, ki jih je izbral zdaj že nekdanji trener – Andresu Robertu Yllani, Migueli Enriqueju Albinu, Fernandu Danielu Nowickiju in Victorju Palaciosu.

“Smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene. Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb. Zavedamo se specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. Na igrišču ni prisotne energije moštva, zaznati je krizo odnosov v slačilnici, kar je posledica nekomunikacije med igralci in strokovnim štabom. Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let,” sporočajo v Mariboru.

Maribor je prejšnji konec tedna doma izgubil s Celjem z 0:1, po seriji neuspešnih tekem (pred tem je trikrat igral neodločeno) pa je tudi izgubil vodstvo na lestvici prve lige Telekom Slovenije.

Zdaj vodi tradicionalni tekmec Maribora Olimpija – naslednji slovenski derbi bo na sporedu že v soboto v 24. krogu – z 42 točkami. Maribor je drugi s 40, Mura pa tretja s 37.

Vodstvo nogometnega kluba iz Maribora je danes zvečer sklenilo, da Mauro Camoranesi ni več trener prve ekipe, prav tako pa Oliver Bogatinov ni več športni direktor kluba, so zapisali na spletni strani.