Search
Close this search box.

Nova zmaga Janje Garnbret, med najboljšimi tudi Gregor Vezonik

Na drugi tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Moskvi so slovenski plezalci dosegli zgodovinski uspeh, Na zmagovalne stopničke so se povzpeli kar trije Slovenci, med njimi dva Korošca.

Janja Garnbret je dosegla novo zmago, Celjan Jernej Kruder je bil po zmagi na uvodni tekmi tokrat drugi, v svojem prvem finalnem nastopu pa je vsa pričakovanja s tretjim mestom presegel Ravenčan Gregor Vezonik. Slovenija je tako prvič v zgodovini tekem za svetovni pokal v balvanskem plezanju na odru za zmagovalce imela kar tri predstavnike.

V finalu je bila največja konkurentka Garnbretovi japonska plezalka Miho Nonaka, ki je imela enak finalni rezultat kot Garnbretova, vendar je bila naša tekmovalka uspešnejša v obeh predhodnih krogih. Na tretje mesto se je uvrstila še ena Japonka Akiyo Noguchi. V moški konkurenci zmagal Japonec Tomoa Narasaki.

Japonska, ki se ponaša z odličnimi plezalci, bo čez 2 leti gostiteljica Olimpijskih iger. Te bodo prvič v zgodovini na sporedu imele tudi športno plezanje.

Dogodki