Search
Close this search box.

Nova ‘kontaktna borba’ na Koroškem

Na Koroškem so pričeli z vpisom v borilni šport imenovan Krav Maga - "kontaktna borba", ki uči kako v najkrajšem možnem času onesposobiti nasprotnika.

Klub Krav Maga Akademija Slovenija je pričel z vpisom novih članov. Termini treningov so v ponedeljek od 17. – 18.30 ure ter v sredo od 18.30 do 20. ure. Treningi bodo podekali v Šolskem centru Slovenj Gradec (Koroška ulica 11).

 

KAJ JE KRAV MAGA?

Krav maga je izraelski borilni sistem ter v prevodu pomeni »kontaktna borba«. Krav Maga uči, kako v najkrajšem možnem času onesposobiti nasprotnika in je t. i. tehnika mešanih borilnih veščin. Na samem treningu izvajamo specifične samoobrambne tehnike Krav Maga, obrambo proti nožu, palicam, pištoli ter več napadalcem. Ogrevanje je 30-minutno izvajanje cross fita, tako da pridobivanja kondicije in kurjena maščob ne manjka. Veliko poudarka dajejo mešanim borilnim veščinam in tajskem boksu, zraven pa dodajo še nedovoljene udarce, saj brez prave, realne borbe verjetno ni zmage. Poskušajo prebuditi borbeno miselnost in na ta način posameznika pripraviti na morebitne napade, bodisi enega ali več napadalcev.

V začetku so Krav Maga uporabljali izključno vojska, specialne sile in tajne službe (Mossad, Shabak, Aman, Yamas, CIA …), a se je sčasoma prilagodil tudi civilistom in se danes poučuje v šolah Krav Maga po vsem svetu. Je edinstvena borilna veščina, ki je izjemno uporabna v vojnih pogojih, borbah za življenje in smrt ter tudi kot samoobramba na ulicah. Osnovne tehnike Krav Maga je mogoče zelo hitro osvojiti, zato ga trenirajo in uporabljajo tako moški kot ženske.

 

Glavna načela Krav Maga so:

– izogniti se poškodbam;

– hitro nevtralizirati napadalca;

– hitro prehajati iz obrambnih v napadalne tehnike;

– izrabiti vse naravne telesne reflekse;

– izrabiti vse kritične točke telesa;

– uporabiti vse možne pripomočke.

 

Dogodki

Na Koroškem so pričeli z vpisom v borilni šport imenovan Krav Maga - "kontaktna borba", ki uči kako v najkrajšem možnem času onesposobiti nasprotnika.