Search
Close this search box.

Nogometni spektakel s pridihom humanitarnosti v Dravogradu je bil uspešen

Včeraj se je, sicer v slabem vremenu pa kljub temu ob glasnem navijanju gledalcev, odvil napovedan nogometni spektakel, s katerim so v Dravogradu počastili 70. obletnico domačega nogometnega kluba.

V Dravogradu se obeta pravi spektal z legendami slovenskega nogometa

Kot prvi sta zelenico ogreli kadetski ekipi NK Dravograd in NK Šampion, na zadovoljstvo domačih navijačev so z rezultatom 2:0 slavili Dravograjčani, ki z novo zmago ohranjajo prvo mesto na lestvici. Sledil je obračun istih dveh ekip v mladinski kategoriji, kjer pa so zmago z 0:3 osvojili gostujoči nogometaši, v tej konkurenci NK Dravograd z izkupičkom sedmih točk med desetimi ekipami zaseda sedmo mesto.

Takoj po koncu tekme sta na sceno že stopili ekipi Humanih zvezdic in legendarne selekcije slovenske nogometne reprezentance, za katero je nastopila postava, ki je bila na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki do zadnjega v boju za uvrstitev v osmino finala, na koncu pa med 32 reprezentancami zasedla odlično 18. mesto. Tokrat rezultat ni bil pomemben, saj je bil celoten dogodek humanitarne narave, zbrana sredstva so namenili družini Voglič s Podgrada, v kateri imajo nekateri otroci zdravstvene težaveEkipi sta sicer pokazali všečno igro in veliko nogometnega znanja, manjkalo ni niti golov, nekoliko boljši pa so bili vendarle nogometaši pod vodstvom Matjaža Keka. Obe ekipi sta nato odigrali še tekmo z domačim članskim moštvom in jo tudi zmagali.

Rezultati:
Humane zvezdice : Reprezentanca Slovenije 2010 1:3
Reprezentanca Slovenije 2010: NK Dravograd 3:2
Humane zvezdice : NK Dravograd 3:2

Po končanem tekmovalnem delu je sledila še otvoritev novega nogometnega igrišča z umetno travo, igrišče so s prerezom traku simbolično otvorili dravograjska županja Marijana Cigala, predesdnik NK Dravograd Boštjan Damiš, podpredsednik NZS Stanko Glažar in predsednik MNZ Maribor Dejan Germič.

Dogodki