Search
Close this search box.

Nejc Kok zmagal v smučarskih skokih z alpskimi smučmi na Ravnah (FOTO)

Člani Smučarsko skakalnega kluba Fužinar so danes na Ravnah pripravili tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi pod reflektorji za odrasle, na “skakalnici” pa so se preizkusili tudi najmlajši in prav vsi so bili zmagovalci.

Konec leta 2018 so na Ravnah, na pobudo nekdanjih »Fužinarjevih« skakalcev, ustanovili Smučarsko skakalni klub Fužinar, ki mu predseduje Jure Krajnc. V klubu si zelo prizadevajo, da bi Ravenčani po več kot dveh desetletjih lahko spet skakali na domačih tleh, kar jim bo kot kaže, kmalu tudi uspelo. Že maja bodo namreč v Dobji vasi lahko skakali na novi skakalnici.

Današnje tekmovanje sicer še ni potekalo na ta pravi “skakalnici”, so pa organizatorji odlično izpeljali skoke na snežni skakalnici na Poseki. Kot je povedal predsednika kluba Jure Krajnc so na smušiču pripravili dva kupa snega oz. skoka. Najprej so se v skaknju pomerili otroci, poleg Korošcev sta se tekmovanja udeležila tudi dva Primorca, iz okolice Ajdovščine.

Če so bili pri najmlajših zmagovalci vsi, je šlo pri tistih malo starejših bolj za res. Na sam vrh sta se uvrstila nekdanja Fužinarjeva skakalca, prvo mesto je z najdaljšim skokom odvojil Nejc Kok, drugo Žan Čapelnik, tretji pa je bil Andrej Zagernik

Poleg prvi treh skakalcev, so se tekmovanja udeležili še, oba trenerja zdajšnjih Fužinarjevih skakalcev Aljoša Krivograd in Jure Krajnc, ki je tudi predsednik kluba ter Sejo Hadžič.

Po končanem tekmovanju je sledila še podelitev pokalov in priznanj najboljšim ter pogostitev z bogračem in toplimi napitki. Predsednik kluba je ob koncu še dejal, da je vesel, da so tekmovanje dobro izpeljali in se zahvalil vsem, ki so pri tem sodelovali. “Sicer sem računal, da se ga bo udeležilo več tekmovalcev, ampak za prvič smo lahko zadovoljni. Morda smo pa danes prepričali še koga, ki se nam bo pridružil na tekmovanju naslednje leto,” je sklenik Krajnc.

Za konec naj še omenimo, da aktualno dogajanje v SSK Fužinar lahko spremljate tudi na njihovi Facebook strani TUKAJ, lahko pa se jim pridružite tudi na treningih.

Dogodki