Search
Close this search box.

Napeta končnica: slovenjgraški rokometaši premagali Ljubljančane

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so v 7. krogu lige NLB v Ljubljani premagali LL Grosist Slovan s 23:22 (13:9).

Glavni trener bojevnikov za mesto miru je pred tekmo 7. kroga povedal: “V petek pričakujemo težko tekmo s Slovanom. Nanjo se pripravljamo kot na vsako drugo. Imamo kar nekaj težav s poškodbami in boleznimi, ampak prepričan sem, da bodo fantje, ki bodo lahko nastopili, pokazali na parketu vse kar znajo in zmorejo.

Izbranci gostujočega trenerja Sebastjana Sovića so tako vodili od prve do zadnje minute. Dokaj hitro so si priigrali tri gole prednosti (6:3), to prednost pa v končnici prvega polčasa še malce oplemenitili in ga končali z vodstvom 13:9.

Gostujoči rokometaši v drugi polovici niso popustili, njihova prednost je večji del znašala od dveh do štirih golov. Izbranci domačega trenerja Aleša Repine so se jim v predzadnji minuti po golu Davida Svečka resda približali na gol (21:22), zmago Korošcev pa je v zadnji minuti potrdil Žan Šol.

V koroški zasedbi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Rok Cvetko in Uroš Štumpfl. Oba sta dosegla po šest golov, v ljubljanski pa je prednjačil Miha Kotar z devetimi zadetki.

Po zmagi nad Slovanom še kratka izjava glavnega trenerja ⚪🔵 ekipe! # rkslovenjgradec2011 #veckot60let #65let

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Petek, 16. oktober 2020

* Dvorana Kodeljevo, sodnika: Košir in Gorenc.
* LL Grosist Slovan: Gošić, Selaković, Serdinšek-Ekart, Kavčič, Tufegdžić, Topolovec 2, Svečko 2, Lipovac, Žurga, Lešek, Martinović 2, Slatinek-Jovičić 4, Kotar 9 (3), Sanković 3, Turnšek.
* Slovenj Gradec 2011: Petrič, Dobaj, Soldo, Saleznik, Orter, Grobelnik, Cvetko 6, Bulovič, Banfro 1, Šol 2, Živković 5, Milenković 3, Lampret, Štumpfl 6, Ošlak.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 6 (3), Slovenj Gradec 2011.
* Izključitve: LL Grosist Slovan 4, Slovenj Gradec 2011 6 minut.
* Rdeči karton: Bulović (37).

Ekipa iz Slovenj Gradca bo v naslednjem krogu gostovala v Kopru.

Besedilo: STA, Vir: RK SG

Dogodki