Search
Close this search box.

Najmlajši iz Judo kluba Acron Slovenj Gradec gostili veleposlanika Japonske v Sloveniji

V petek, pred dnevom ZN, je v Slovenj Gradcu potekala slavnostna proslava, na kateri je ob predsedniku države Borutu Pahorju bil prisoten tudi japonski veleposlanik v Sloveniji Nj. eksc. Hiromichi Matsushima. Na vabilo predsednika Judo zveze Slovenije Lovrencija Galufa je japonski veleposlanik ob tej priložnosti obiskal tudi Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Otroci so med obiskom pokazali svoje znanje juda, v japonščini pozdravili vse prisotne in gostom podarili manjši poklon v imenu vseh članov Judo kluba Acron Slovenj Gradec, so sporočili iz kluba.

Preberite tudi: Pahor v Slovenj Gradcu na slovesnosti pred dnevom ZN o pomenu te organizacije za multilateralizem (FOTO)

Za obisk pa so se veleposlaniku zahvalili tudi preko družbenega omrežja Facebook.

Dan ZN obeležujemo 24. oktobra v spomin na ta dan leta 1945, ko je večina ustanovnih članic na čelu z vsemi petimi stalnimi članicami Varnostnega sveta – ZDA, tedanjo Sovjetsko zvezo, Kitajsko, Veliko Britanijo in Francijo – ratificirala ustanovno listino ZN. Ta opredeljuje cilje in načela organizacije ter poudarja miroljubno reševanje sporov in spoštovanje mednarodnega prava kot temeljni vrednoti mednarodnega miru in varnosti.

Ob nastanku so imeli ZN 51 držav članic, danes jih štejejo 193. Slovenija je članica te svetovne organizacije postala 22. maja 1992.

Vir: Judo klub Acron Slovenj Gradec, STA

Dogodki