Search
Close this search box.

Najboljši vratar RK SG 2011 po izboru navijačev: “Samo trdo delo in vztrajnost prinašata uspehe”

Kot ste verjetno že zasledili, so pri RK Slovenj Gradec 2011 pred nekaj tedni začeli z zanimivim glasovanjem, kjer navijači, ki uporabljajo splet, izbirajo najboljšo postavo #večkot65let bogate zgodovine rokometa v Slovenj Gradcu.

Kot prvega so navijači izbirali najboljšega vratarja, pri čemer se je največ predlogov glasilo na ime Borut Zorman, ki je še dolgo po igralski karieri ostal aktiven v rokometu. Z veseljem je odgovoril na nekaj vprašanj.

Borut Zorman

Kaj vam je iz igralskih let ostalo najbolj v spominu?

Na obdobje moje rokometne kariera (15 let) je ostalo veliko spominov, od vzponov do padcev. Nekateri se še spomnimo leto 1981, ko je klub prizadela velika kriza, prišlo je do razpada članske ekipe in smo takrat mi, še mladinci, dobili priložnost prevzeti mesto v članski ekipi. Skozi leta kaljenja in vztrajanja je za to ekipo leta 1985 prišel uspeh, postali smo republiški mladinski prvaki, ta naslov pa smo okronali še z 2. mestom na državnem mladinskem prvenstvu takratne Jugoslavije v Titovi Mitrovici (sedaj Kosovski Mitrovici) na Kosovem. Seveda tu ne smemo pozabiti še sezone 1992/93 z osvojitvijo 3. mesta v državnem prvenstvu, ter zagotovitve prvega nastopa v mednarodnem tekmovanju.

Če bi še enkrat začeli znova, bi se morda odločili za kakšno drugo igralno pozicijo? Zakaj da oziroma ne?

Moji prvi rokometni koraki so se začeli na levem krilu, vendar me je moj takratni trener, ki je bil tudi moj sosed prepričal (bil sem vratar pri malem nogometu), da stopim med vratnice. Tukaj se je pričela moja rokometna kariera rokometnega vratarja za katero mi ni nikoli žal in te igralske pozicije ne bi spreminjal.

Kakšen nasvet za mlade rokometaše, ki jih morda prav tako čaka profesionalna pot v športu?

Nasvet predvsem za vse mlade športnike: samo trdo delo in vztrajnost prinašata uspehe, nikoli ne obupajte, saj za vsakim padcem sledijo vzponi.

Vir: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki