Search
Close this search box.

Nace Herkovič deveti na mladinskem evropskem pokalu v Pragi

Ta vikend so se v Pragi po več kot enem letu premora koroški borci pomerili na močnih evropskih mladinskih in kadetskih pokalih.

V Pragi je nastopilo 383 mladincev in mladink, v Bukarešti pa kar 402 kadetov in kadetinj. V Pragi, kjer so nastopili mladinci in mladinke, se je najbolje izkazal Nace Herkovič v najštevilčnejši kategoriji do 73 kg, kjer se je med sabo pomerilo kar 52 tekmovalcev. Nace je prvem krogu premagal Francoza, nato pa izgubil proti Ukrajincu. V repasažu se je zopet izkazal z zmagama nad predstavnikoma Hrvaške in Kazahstana, nato pa izgubil še s Fincem. Nace je tako po petih težkih borbah tekmovanje zaključil na 9. mestu!

Včeraj sta na blazine stopila še Nace Pečnik, ki je v prvem krogu premagal predstavnika iz Češke, tekmovanje pa je zaključil v drugem krogu po porazu proti predstavniku Ukrajine in Tina Kovač, ki pa je tekmovanje zaključila v prvem krogu.

V Bukarešti so se pomerili kadeti, prvi dan sta nastopila Jevgenija Gajić in Miha Kamenik. Miha, ki je prvič nastopil na evropskem pokalu, je v prvem krogu premagal Moldavca, v drugem pa je moral premoč priznati predstavniku Rusije. Jevgenija je tokrat tekmovanje končala že v prvem krogu tekmovanja.

Včeraj sta na blazine stopila še Neža Pečoler in Vid Kavnik, ki pa sta svoje tekmovanje prav tako zaključila po prvi izgubljeni borbi.

Dogodki

Ta vikend so se v Pragi po več kot enem letu premora koroški borci pomerili na močnih evropskih mladinskih in kadetskih pokalih.