Search
Close this search box.

Na Rogli odprli prvi wake park na snegu v Sloveniji

Olimpijsko in smučarsko središče Rogla, ki se nahaja na nadmorski višini 1517 metrov, se pozimi spremeni v beli paradiž. Na 90 hektarih naravno ali umetno zasneženih površin se zimskih radosti lahko naužije vsa družina. Od sredine decembra pa se na Rogli ponašajo tudi z novo pridobitvijo, prvim wake parkom v Sloveniji, ki je popolna novost ne le pri nas, ampak tudi v tujini.

Vejkanje (deskanje ali smučanje) na snegu je cool in divji sorodnik snowboarda in smučanja na snegu ter vodnega smučanja, surfanja, skejtanja, deskanja … Je hitro rastoč šport na svetu, vir zabave in adrenalina. Zanj so se po vzoru podobnih avstrijskih in drugih turističnih centrov odločili tudi na Rogli.

Prvi wake park v Sloveniji se nahaja na smučišču Rogla, na ravnini med smučarsko progo Košuta in bifejem Uniorček. Vse kar potrebujete za adrenalinsko doživetje je snowboard, smuči, tuba in čelada. Vso opremo za uživanje na snegu, ki je namenjeno vsej družini, vključno z najmlajšimi, pa si lahko na Rogli tudi izposodite.

Preverili smo, kako so na Rogli zadovoljni z obiskom prvega tovrstnega parka pri nas. Izvedeli smo, da je obisk iz dneva v dan večji, vsak dan je več navdušencev, ki obiščejo park, seveda pa bo po mnenju upraviteljev parka potreben določen čas, da ljudje sploh izvedo, da park obstaja in ugotovijo, kako fajn je.

Da je park namenjen tudi mlajšim otrokom, je s testno vožnjo na vlečnici dokazal Ažbe Kotnik, sin Mateja Kotnika iz podjetja Mamut Tim, ki je bil, v sodelovanju s podjetjem Unitur, tudi pobudnik za odprtje parka,

Na Rogli računajo na obisk ljubiteljev adrenalina iz celotne Slovenije, želijo pa si, da bi na dogodivščine k njim prihajali tudi ljubitelji tovrstnega športa iz tujine. Park je za obiskovalce odprt od torka do nedelje, med 10.00 in 16.00 uro, za skupine po dogovoru. Rezervacija za obisk parka ni potrebna, je pa priporočljiva.

Dogodki

Več iz istega kraja