Search
Close this search box.

Na Ravnah se bo po več kot dveh desetletjih spet skakalo – SSK Fužinar vpisuje nove skakalce

Pred dobrim mesecem dni so na Ravnah, na pobudo nekdanjih »Fužinarjevih« skakalcev, ustanovili Smučarsko skakalni klub Fužinar, ki mu predseduje Jure Krajnc. Kot kaže, bomo na Ravnah kmalu imeli, poleg uspešnih plavalcev, tudi uspešne skakalce.

Zgodbo, za katero držimo pesti, da čim prej obrodi sadove, pišejo za enkrat štirje nekdanji skakalci, ob Krajncu so to še Andrej Pajenk, Dejan Sušnik in Aljoša Krivograd, ki si želijo, da bi imeli na Ravnah kmalu tudi lastno skakalnico. Kot je povedal predsednika kluba, Jure Krajnc, so pobudo zanjo že predstavili Občini Ravne na Koroškem in ZKŠTM Ravne, takoj po novem letu pa začnejo že tudi s prvimi treningi. »Skakali bomo že to zimo,« je odločen Krajnc.

»Trenutno pospešeno iščemo lokacijo za skakalnico, za katero si želimo, da bi jo lahko gradili na Ravnah, kjer glede tega že potekajo pogovori, ni pa še nič dorečeno. V kolikor do realizacije ne bi prišlo, bomo poskusili tudi v drugih krajih v Mežiški dolini. Naš cilj je, da povežemo v klub celotno Mežiško dolino, saj skoki niso kot nogomet, ko ima vsak kraj dovolj igralcev za celo moštvo«, pove Krajnc in doda: »Odvisno pa ni samo od nas, ampak gre v tem primeru tudi za vprašanje interesa ostalih občin.«

Člani kluba se v teh dneh trudijo pridobiti tudi čim več donatorjev in sponzorjev, da bi bodočim skakalcem, ki bodo s suhimi treningi začeli 5. 1. 2019 v telovadnici na Prevaljah, omogočili čim cenejše treninge tudi v prihodnje, ko bodo trenirali na skalnicah, saj je nakup celotne opreme kar precejšen finančni zalogaj.

»Za enkrat nam gredo na roko različni skakalni klubi po Sloveniji, ki so nam ponudili pomoč pri opremi in strokovnih kadrih. Seveda bomo nekaj opreme kupili sami, nekaj pa je nam bodo donirali ostali klubi. Zelo dobro sodelujemo z Velenjčani, ki bodo sodelovali na treningih. V prihodnjih mesecih pa moramo v našem klubu opraviti še tudi določene seminarje in sodniške izpite, preden bomo lahko vse delali sami. Seveda pa bi za dobre treninge potrebovali tudi svojo skakalnico,« dodaja Krajnc.

»Trenirali bomo v Velenju, morda tudi v Mislinji … Veliko je odvisno tudi od snega, saj vsi klubi nimajo možnosti umetnega zasneževanja s topovi. Zanimanje je veliko, kličejo me starši iz celotne Mežiške doline, nekaj otrok se že veseli prvih treningov, za treninge in članstvo v našem klubu pa se zanimajo celo starši otrok iz sosednje Avstrije, tako da skakali bomo zagotovo,« je na vprašanje, kje bodo trenirali in kakšen je sploh interes javnosti glede skokov na Ravnah, odgovoril Krajnc.

Če želite, da bo vaš otrok postal uspešen smučarski skakalec, ga vpišite v Smučarsko skakalni klub Fužinar.

Mi pa se že veselimo prvih rezultatov te zime in z navdušenjem pozdravljamo odločitev ustanoviteljev kluba, ki jim želimo čim več športnih uspehov in seveda skakalnico na Ravnah ali vsaj v bližini kluba.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marjan
Marjan
5 let nazaj

Če je v mislinji skakalnica ‘pa tk vredo da bi se pravhali pa iskali se eno lakacijo 40 let je pa brez veze tam naj naredijo tribune pa kak vece je pa tk dela za 10 let

Dogodki