Search
Close this search box.

Na Ravnah na turnirju v badmintonu pet zlatih medalj za mlade kitajske igralce iz Celovca, do odličij tudi Korošci (FOTO)

V soboto, 8. januarja 2022, je v telovadnici OŠ Prežihov Voranc potekal 6. otroški badminton festival »Badmintonček - Badmintončica 2022«. Lansko leto je festival žal odpadel zaradi koronavirusa, zato je bilo letos pričakovanje toliko večje, saj so mnogi komaj čakali, da se ponovno srečajo na Ravnah, na tej že tradicionalni prireditvi.

Na festivalu je sodelovalo 11 klubov in ena šola (BK Medvode, BK Branik Maribor, BK Bit Ljubljana, BK Olimpija, BK Kungota, BK Pišece, BK Mengeš, Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt, ŠD Sele-Vrhe, BK Karizma in OŠ Koroški jeklarji).

Naši zvesti gostje iz Celovca so se še posebej veselili obiska na Ravnah, saj so vedno med prvimi prijavljenimi klubi. Zopet so prispeli z velikim številom mladih kitajskih igralcev, ki so dodatno popestrili dogajanje na festivalu. Askoe Kelag Kaerten Klagenfurt je bil tudi najuspešnejši klub z osvojenimi petimi zlatimi medaljami. Skupaj so osvojili devet medalj, enako število kot domači klub Karizma (2 zlati, 2 srebrni in 5 bronastih medalj). Osem medalj so osvojili badmintonisti iz Mengša,” so sporočili iz Zavoda za razvoj in promocijo športa Karizma.

Zadnji trenutek so odpovedali udeležbo iz BK Medved grad Zagreb, saj so ji zaustavile okužbe in karantene. Bilo je še kar nekaj odpovedi zaradi karanten in tako ni padla »stotica« udeležencev na festivalu, ampak se je število udeležencev zaustavilo pri še vedno zavidljivi številki 90, so še navedli. Vzdušje v dvorani je bilo že pred začetkom napolnjeno s pozitivno energijo, kljub vsem tegobam glede razmer in epidemije, tako da se je dogajanje vendarle lahko začelo.

Med najmlajšimi U11A najboljša Dejan Pušnik in Sara Bregar

V kategoriji najmlajših U11 A je med dečki zmagal Dejan Pušnik (BK Karizma), ki je slavil na vseh treh tekmah. V tekmi za prvo mesto je premagal Tjaža Novak Lešnika (ŠD Sele-Vrhe) z izidom 22:20. Bronasto medaljo sta osvojila Tin Prasnic (BK Karizma) in Martin Oražem (BK Mengeš). V njuni medsebojni tekmi smo videli tudi najvišji rezultat na festivalu, ko je Prasnic premagal Oražma z izidom 25:23! Edino zlato medaljo med osmimi medaljami za Mengeš je osvojila Sara Bregar, ki je s tremi zmagami osvojila prvo mesto. Srebrna je bila Shiqi Zhou (Askoe Kelag Kaerten), tretji mesti sta osvojili Mila Vrhovnik in Julija Božnik (obe BK Mengeš).

V kategoriji U11B dečki je zlato medaljo osvojil Jan Hotko (BK Pišece), ki je v finalu ugnal Vita Matičiča (BK Branik) z rezultatom 21:9. Bronasti medalji sta osvojila Simon Perme (BK Olimpija) in Evan Delagić (BK Mengeš). V tej skupini sta se dobro borila dva naša najmlajša igralca iz Karizme – Oskar Kaker in Taib Mustafić. Oskar je za las ostal brez medalje, saj je izgubil dramatično tekmo proti Delagiću iz Mengša (19:21).

Med deklicami B je zmago slavila Pia Zhan (Askoe Kelag Kaerten). V tej skupini je do dveh medalj prišla tudi OŠ Koroški jeklarji, saj je Manca Čerpnjak osvojila srebrno medaljo, bronasto medaljo je osvojila še Marisa Adam. Poleg nje je bila tretja še Nija Hribernik (BK Karizma).

Med U-13 A sta zmagala odlična Martin Zhang in Ziling Zhan

V konkurenci U-13A popoln uspeh za celovški klub z dvema zlatima medaljama, medtem ko v B konkurenci sta zlati medalji ostali na Koroškem! Med dečki U-13A smo na delu lahko videli odličnega Martina Zhanga (Askoe Kelag Kaerten), ki se je »sprehodil« do finala, kjer se mu je v prvem setu dobro uprl Tim Bregar (15:11, 15:11). Bronasti medalji sta osvojila koroška igralca – Sven Podojsteršek (BK Karizma) in Žan Skarlovnik (ŠD Sele-Vrhe).

Med dekleti U-13A je zmagala Ziling Zhan (Askoe Kelag Kaerten), ki je v finalu ugnala Saro Večko (BK Karizma) z izidom 15:4 in 15:9. Tretji mesti sta osvojili igralki Olimpije, Lučka Perme in Nina Vidovič.

V konkurenci B med dečki je pozitivno presenetil Miha Kozlar (BK Karizma), ki je kljub enemu porazu v predtekmovanju igral vse bolje in bolje. V finalu je Kozlar premagal Avstrijca Davida Aviana z rezultatom 21:5. Bronasti medalji sta osvojila Anže Skubic (BK Bit) in Jan Topolovec (BK Mengeš). Med dekleti B je zmagala Ema Hudnik (ŠD Sele-Vrhe), ki je v finalu v zanimivi tekmi v treh setih ugnala Lauro Mataln Gerjevič (BK Pišece) z izidom 13:15, 15:9 in 15:11. Bronasti medalji sta osvojili Luna Šarkanj (BK Medvode) in Alexandra Mikel (Askoe Kelag Kaerten).

Najštevilčnejša je bila kategorija U-15

Kategorija U-15 je bila najštevilčnejša (20 fantov in 11 deklet) in po pričakovanjih so prisotni videli tudi zelo kvalitetne tekme. Verjetno najkvalitetnejša tekma na festivalu je bila finalna tekma med fanti. Shangzu Zhan (Askoe Kelag Kaerten) je v razburljivem finalu premagal odličnega Vida Tomazina iz Mengša z izidom 16:14, 14:16 in 15:5. Tretji mesti sta osvojila Anže Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) in Ziao Zhou (Askoe Kelag Kaerten).

Med dekleti so do treh medalj prišle domače igralke, a zlata medalja je odšla v Celovec. Lea Kreulitsch (Askoe Kelag Kaerten) je v finalu premagala Arijaldo Mustafić (BK Karizma) z rezultatom 15:8 in 15:12. Tretji mesti sta osvojili Sati Tarkuš in kot presenečenje Beja Hribernik (obe BK Karizma).

“Za nami je tako že šesta izvedba festivala »Badmintonček-Badminčica 2022«, ki dobiva vse bolj obliko in vsebino tudi za prihodnje. Veseli dejstvo, da je bilo veliko začetnikov, tako da so bile tekme v B kategoriji enako razburljive kot v A kategoriji. Vsi igralci in igralke so prejeli priznanja za udeležbo, najboljši unikatne medalje z logotipom festivala in zmagovalci v A kategoriji še plakete. Priznanja je podeljevala trenerka BK Karizma Maja Tvrdy, ki je bila tokrat vpeta tudi v vodenje festivala,” so še zapisali pri Karizmi.

Zahvaljujemo se pokroviteljem festivala – Orodjarstvo Polovšek, Zavarovalnica Triglav, Občina Ravne na Koroškem, Badmintonska zveza Slovenije in vsem ostalim manjšim sponzorjem,” dodajajo pri Karizmi.

Rezultati:

U-11A dečki:

1.Dejan Pušnik –BK Karizma

2.Tjaž Novak Lešnik –ŠD Sele-Vrhe

3./4. Tin Prasnic – BK Karizma

3./4. Martin Oražem –BK Mengeš

U-11B dečki:

1.Jan Hotko –BK Pišece

2.Vito Matičič –BK Branik

3./4.Simon Perme –BK Olimpija

3./4.Evan Delagić –BK Mengeš

U-11A deklice:

1.Sara Bregar –BK Mengeš

2.Shiqi Zhou –Askoe Kelag Kaerten

3./4.Mila Vrhovnik –BK Mengeš

3./4.Julija Božnik –BK Mengeš

U-11B deklice:

1.Pia Zhan – Askoe Kelag Kaerten

2.Manca Čerpnjak – OŠ Koroški jeklarji

3./4.Nija Hribernik –BK Karizma

3./4.Marisa Adam –OŠ Koroški jeklarji

U-13A dečki:

1.Martin Zhang –Askoe Kelag Kaerten

2.Tim Bregar –BK Mengeš

3./4.Sven Podojsteršek –BK Karizma

3./4. Žan Skarlovnik –ŠD Sele-Vrhe

U-13B dečki:

1.Miha Kozlar –BK Karizma

2.David Avian – Askoe Kelag Kaerten

3./4.Anže Skubic – BK Bit

3./4.Jan Topolovec – BK Mengeš

U-13A dekleta:

1.Ziling Zhan –Askoe Kelag Kaerten

2.Sara Večko – BK Karizma

3./4.Lučka Perme –BK Olimpija

3./4. Nina Vidovič –BK Olimpija

U-13B dekleta:

1.Ema Hudnik – ŠD Sele-Vrhe

2.Laura Mataln Gerjevič – BK Pišece

3./4.Luna Šarkanj –BK Medvode

3./4.Alexandra Mikel –Askoe Kelag Kaerten

U-15 Fantje:

1.Shangzu Zhan –Askoe Kelag Kaerten

2.Vid Tomazin – BK Mengeš

3./4.Anže Novak Lešnik –ŠD Sele-Vrhe

3./4.Ziao Zhou –Askoe Kelag Kaerten

U-15 Dekleta:

1.Lea Kreulitsch –Askoe Kelag Kaerten

2. Arijalda Mustafić –BK Karizma

3./4.Beja Hribernik –BK Karizma

3./4.Sati Tarkuš – BK Karizma

Povezava na rezultate je TUKAJ. Več o tekmovanju pa najdete tudi na www.karizmasport.si.

Dogodki

V soboto, 8. januarja 2022, je v telovadnici OŠ Prežihov Voranc potekal 6. otroški badminton festival »Badmintonček - Badmintončica 2022«. Lansko leto je festival žal odpadel zaradi koronavirusa, zato je bilo letos pričakovanje toliko večje, saj so mnogi komaj čakali, da se ponovno srečajo na Ravnah, na tej že tradicionalni prireditvi.