Search
Close this search box.

Na Ravnah na Koroškem podelili priznanja najboljšim športnikom (FOTO)

Na 2. redni seji Izvršnega odbora Zveze športnih društev Ravne na Koroškem so bili soglasno, na podlagi rezultatov, predlogov društev in pravilnika, izbrani športniki, športnice in ekipe za leto 2021. Priznanja pa so jim na svečani slovesnosti, ki je potekala v KC Ravne na Koroškem, podelili ta teden.

Priznanja najboljšim sta na slovesnosti podelila Bogdan Tušek, predsednik ZŠD Ravne na Koroškem, in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Program je povezoval Jurij Berložnik. Z glasbo so prireditev popestrili učenci Glasbene šole Ravne.  

Mladi perspektivni športniki, športnice in ekipa do 15 leta starosti (rojeni 2007 do 2009)

Alpski smučarski klub fužinar

Rene Pepevnik  je član Alpskega smučarskega kluba Fužinar in je na mednarodne tekmovanju na Hrvaškem dosegel v veleslalomu 13. mesto, na državnem prvenstvu v Kranjski Gori pa v veleslalomu 6. mesto in v slalomu 14. mesto.

Urban Merkač je član Alpskega smučarskega kluba Fužinar in je na državnem prvenstvu v Kranjski Gori dosegel 6. mesto v veleslalomu in 2. mesto v slalomu.

Neža Spanžel je članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar in je na državnem prvenstvu v Kranjski Gori osvojila 6. mesto v veleslalomu in 9. mesto v slalomu.

Hana Gerdej je članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar in je prav tako na državnem prvenstvu v Kranjski Gori dosegla 10. mesto v veleslalomu in 6. mesto v slalomu.

Alpinistični klub Ravne – Metod Vrčkovnik  je član Alpinističnega kluba Ravne in je v kategoriji mlajših dečkov na državnem prvenstvu v disciplini balvani osvojil 3. mesto, v skupni razvrstitvi je v balvanih dosegel 6. mesto, na državnem prvenstvu v disciplini težavnost je na državnem prvenstvu dosegel 4. mesto. V skupni razvrstitvi državnega prvenstva težavnost je v letu 2021 zasedel 5. mesto.

Badminton klub Karizma – Arijalda Mustafić je članica Badminton kluba Karizma in je najboljša igralka v mladinski kategoriji U-13 za leto 2021. V kategoriji U-13 je Arijalda med posameznicami neporažena v Sloveniji, saj je na vseh tekmovanjih osvajala prva mesta.

Namiznoteniški klub Fužinar Interdiskont

Neža Horvat  je članica Namiznoteniškega kluba  Fužinar in je na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje osvojila 3. mesto med posameznicami, prav tako pa je bila tretja v igri dvojic skupaj s klubsko igralko Nino Mačič. Neža je tudi najboljša mlajša kadetinja v državi.

Nina Mačič je članica Namiznoteniškega kluba  Fužinar in je na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje osvojila 3. mesto v igri dvojic skupaj s klubsko igralko Nežo Horvat.

Plavalni klub Fužinar 

Žan Luka Vušnik je član Plavalnega klub Fužinar od leta 2016. Na moštvenem in posamičnem prvenstvu v plavanju za mlajše dečke in deklice v Mariboru je osvojil drugo mesto na 50 m hrbtno in tretje mesto na 100 m prosto.

Marcel Metulj je tudi član Plavalnega kluba Fužinar od leta 2015. Marcel je na moštvenem in posamičnem prvenstvu  v plavanju za mlajše dečke in deklice  v Ljubljani postal državni prvak v disciplini 50 m prosto, osvojil  drugo mesto v disciplini 200 m mešano ter dve tretji mesti v disciplini 100 m prosto in 50 m prsno.

Bor Rotovnik je član Plavalnega kluba Fužinar od leta 2016. Na  moštvenem in posamičnem prvenstvu v plavanju za mlajše dečke in deklice  v Mariboru je  osvojil dve prvi mesti na 100 m in 200 m prsno, dve drugi mesti na 200 m mešano in 50 m prsno, ter dve tretji mesti na 200 in 400 m prosto.

Nik Markač  je član Plavalnega kluba Fužinar prav tako od leta 2016. Nik  je na posamičnem  in moštvenem prvenstvu v plavanju za mlajše dečke in deklice  v Mariboru osvojil drugo mesto na 50m hrbtno in tretje mesto na 100 m prosto.

Zara Podržavnik je članica Plavalnega  kluba  Fužinar in se s plavanjem ukvarja že od leta 2014. Zara je na moštvenem in posamičnem prvenstvu  v plavanju za mlajše dečke in deklice v Ljubljani postala državna prvakinja v disciplini 200m  mešano, osvojila je pa še štiri druga mesta in sicer v disciplini 200 m, 400 m, 800 m prosto in 400 m mešano.

Zara Knez je  članica Plavalnega kluba Fužinar  od leta 2017. Zara je na posamičnem in moštvenem prvenstvu v plavanju za mlajše dečke in deklice v Mariboru osvojila tretje mesto v disciplini 50 m, 100 m in 200 m prsno.

Pia Božič je članica Plavalnega kluba Fužinar od leta 2017. Pia je na posamičnem  in moštvenem prvenstvu v plavanju za mlajše dečke in deklice  v Mariboru osvojila drugo mesto na 400 m prosto in tretje mesto v disciplini 200 m prosto.

Športno društvo Partizan – Evita Lever je članica Športnega društva  Partizan in je v letu 2021 dosegla v kategoriji starejših deklic, na področju akrobatike in skokov z male prožne ponjave rezultate, ki jo uvrščajo med prvih 10 tekmovalk  v Sloveniji.

Športno društvo Sele-Vrhe – Izabela Lever je članica Športnega društva Sele – Vrhe. Izabela se je v sezoni 2021 udeležila vseh tekmovanj organiziranih na državnem nivoju, kjer se je redno uvrščala  med 8 najboljših.  Je tudi reprezentantka v kategoriji U-15.

Tenis klub Ravne – Nika Štor – je članica Tenis kluba Ravne  in članica A reprezentance deklic 11 let. Zaseda 3. mesto na lestvici Teniške zveze Slovenije v kategoriji U-12 in 33. mesto v kategoriji U-14.

Odbojkarski klub Fužinar – Nejc Hribernik in Tevž Slatinšek sta člana  Odbojkarskega kluba Fužinar, sta člana regijske reprezentance U15, ki je osvojila 2. mesto na turnirju regij 2021.

Športna ekipa do 15 let je postala ekipa OK Fužinar – mala odbojka – državni prvaki 2021

V ekipi so igrali: Klemen Maček, Lenart Skudnik, Benjamin Jošt, Irinej Tešić, Aljaž Abraham, Ožbi Slatinše, Tevž Slatinšek, Vid Merkač, Tevž Svenšek, Jaka Zmagaj, Nejc Pavlović, Tine Janko.

Za športnico leta 2021 v Občini Ravne na Koroškem je prejela priznanje JANŠA ŠEGEL, članica Plavalnega kluba Fužinar.

Janja Šegel je članica Plavalnega kluba  Fužinar. Je slovenska rekorderka v disciplini 100 m prosto, tako v kratkih kot v dolgih bazenih. Janja je v letu 2021 nastopila na Olimpijskih igrah v Tokiu, to so bile njene druge olimpijske igre, in na 100 m prosto osvojila 24. mesto, na 200 m prosto pa 17 mesto. Na evropskem prvenstvu v Kazanu v 25-metrskem bazenu je na 200 m prosto osvojila 4. mesto, na 100 m pa z novim državnim rekordom 10. mesto. V letu 2021 je nastopila še na svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju in na evropskem prvenstvu  v 50-metrskem bazenu v Budimpešti. V disciplini 100 in 200 m prosto dosega Janja rezultate, ki spadajo v vrh svetovnega plavanja. V letu 2021 je tudi kot prva slovenska plavalka nastopala v mednarodni plavalni ligi, kjer je s svojo ekipo Energy standard osvojila skupno zmago.

Za športnika leta 2021 v Občini Ravne na Koroškem je prejel priznanje športnik KLEMEN ČEBULJ

Klemen Čebulj je član slovenske odbojkarske reprezentance in bivši član Odbojkarskega kluba Fužinar. Leta 2021  je bil nosilec igre slovenske reprezentance, ki je osvojila  četrto mesto v Ligi narodov in srebrno kolajno na evropskem prvenstvu 2021. Odbojkarska zveza Slovenije je Klemna Čebulja proglasila za najboljšega odbojkarja tudi v letu 2021 in tako je postal že tretjič najboljši odbojkar Slovenije.

Športna ekipa leta 2021 je MOŠKA EKIPA NTK INTER DISKONT FUŽINAR RAVNE.

Članska moška ekipa NTK Fužinar  v sestavi Mitja Horvat, Aljaž Godec, Žiga Kristjan Žigon, Luka Breznik je prvič v samostojni Sloveniji osvojila naslov državnih prvakov. To je uspeh ponovljen iz sezone 1984/85. 

Zveza športnih društev Ravne na Koroškem podeljuje tudi posebna priznanja športnikom za leto 2021, ki so s svojimi rezultati zaznamovali svojo športno pot in zastopali Slovenijo na odmevnih mednarodnih tekmovanjih.

Posebno priznanje so prejeli:

Daša Tušek – je članica Plavalnega kluba Fužinar od sedmega leta. Daša je reprezentantka članske plavalne reprezentance Slovenije in perspektivna mlada plavalka z visokimi cilji.  Daša se je v letu 2021 udeležila evropskega članskega prvenstva v Budimpešti in na 800 m prosto osvojila 15. mesto in 17. mesto na 1500 m prosto. Na državnem prvenstvu je postala državna prvakinja na 400, 800 in 1500 m. Daša je maturantka 4. letnika Gimnazije Ravne in naj bo to priznanje vzpodbuda  za nadaljnjo športno pot.

Hana Sekuti je članica Plavalnega kluba Fužinar. V letu 2021 je bila članica kadetske plavalne reprezentance Konec leta 2021 je Hana na Odprtem združenem prvenstvu Slovenije odplavala državni kadetski rekord v disciplini 100 m delfin. Hana je nosilka številnih odličij iz državnih prvenstev in mednarodnih tekmovanj v disciplini 50, 100, in 200 m delfin.

Matjaž Majdič je predsednik in član Invalidskega športnega društva  Samorastnik in član odbojkarske reprezentance Slovenije v sedeči odbojki. Z ekipo je osvojil 2. mesto v Srebrni ligi narodov, Compabasso Italija, 12. mesto na Evropskem prvenstvu v odbojki sede, Kemer Turčija, 2. mesto državno prvenstvo – IŠD Samorastnik Odbojka na mivki, 4. mesto Lidl Slovenija Odprto prvenstvo 2021.

FOTOGALERIJA

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Na 2. redni seji Izvršnega odbora Zveze športnih društev Ravne na Koroškem so bili soglasno, na podlagi rezultatov, predlogov društev in pravilnika, izbrani športniki, športnice in ekipe za leto 2021. Priznanja pa so jim na svečani slovesnosti, ki je potekala v KC Ravne na Koroškem, podelili ta teden.